Az Árvácska főszereplője és néhány egykori klasszikus filmekben szereplő gyereksztár napjainkban már 50 felett jár, és a legtöbbjük nem színészként csinált magának karriert.

Czinkóczi Zsuzsa csak hétéves volt, amikor eljátszotta az 1976-ben bemutatott, Árvácska című film főszerepét, Csörét.

Iskolásként további nyolc filmben szerepelt, majd Mészáros Márta Napló-trilógiájának első része után, 17 évesen várandós lett. Ezek után a színésznői karrierje derékba tört.

Az Árvácska gyereksztárja dolgozott csirkegyárban, felszolgálóként és házmesterként is, majd egy takarítócéget kezdett vezetni. 2017-ben az mno.hu-nak úgy nyilatkozott, időnként budapesti színházakban kap kisebb szerepeket, de a színészet nem tölti ki hétköznapjait.

Feltűnt még Gárdos Éva Amerikai rapszódia (2001) című életrajzi drámájában, Mészáros Márta A temetetlen halott (2004), az Utolsó jelentés Annáról (2009) és Aurora Borealis – Északi fény (2017) című filmekben is.

Idén júniusban Mészáros Mártát kiemelkedő pályájáért életműdíjjal tüntették ki a Magyar Mozgókép Fesztiválon, a rendező egészségi állapota miatt nem tudott megjelenni a díjátadón, így az elismerést az 56 éves Czinkóczi Zsuzsa vette át helyette.

Íme, ennyit változtak a régi filmsztárok az évtizedek alatt:

Fotó: Czinkóczi Zsuzsa – Árvácska, MTI/Vasvári Tamás

Seregi Zoltán az 1976-ban készült Tüskevárban alakította Tutajost. A rendező 2015 óta igazgatója a békéscsabai Jókai Színháznak.

Fotó: Seregi Zoltán – Tüskevár, Facebook/Jókai Színház

Kovács Robi az 1987-es A világ legrosszabb gyereke című film, majd a Kölyökidő című sorozat szereplője volt. A 47 éves színész saját társulatával járja az országot.

Fotó: Kovács Robi – kolyokido.com, Lutter Imre/Sorok között

Ullmann Mónika az Égigérő fű (1979) és A szeleburdi család (1981) gyereksztárja volt. Az ötvenéves színésznő aktív a színházi életben, illetve szerepelt a Keresztanyu és a Drága örökösök című sorozatban is.

Fotó: Ullmann Mónika – Instagram/Ullmann Mónika, Rtl/Reggeli

Berkes Gabi 1974-ben a Keménykalap és krumpliorr sorozat Péterkéje volt. Az előadóművészet vonalán maradva, ma 61 évesen énekesnőként dolgozik.

Fotó: Berkesi Gabi – Fortepan/Ráday Mihály, Instagram/Berkes Gabriella

Forrás: femina.hu