Megoszlanak a vélemények: míg sokan nehezen viselik, hogy órákon át egy síró gyerek közelében kelljen ülniük egy-egy repülőgép utazás során, mások nem helyeslik, hogy olyan területet alakítsanak ki a járatokon, ahol kizárólag felnőttek utazhatnak.

Míg egy felhasználó az X-en, korábban Twitteren „furcsának” és „szomorúnak” nevezte a döntést, egy másik ember azt írta, hajlandó lenne akár többet is fizetni, hogy olyan géppel utazhasson, ahol nincs gyerek.

Többen azon töprengenek, vajon a tolerancia teljes hiányát bizonyítja-e ez a lépés.

Egy másik felhasználó ezt írta: „Észrevettem, hogy az emberek jobban idegeskednek a gyerekek miatt nyilvános helyen, mint valaha. Régebben az emberek mosolyogtak, ha kisgyerekeket és csecsemőket láttak, de ez lassan kezd megváltozni. Furcsa és szomorú.”

Mások viszont azzal érveltek, hogy nem könnyű kibírni, amikor egy négyórás repülőúton egy baba sírását kell hallgatniuk folyamatosan.

A vitára azt követően került sor, hogy a Corendon légitársaság bejelentette, hogy bevezetné a „Csak felnőtteknek” szánt zónát bizonyos gépeken, ahonnan a gyerekek ki lennének tiltva. A légitársaság Amszterdam és a karibi Curacao sziget közötti útvonalon vezetné be először. A részleget a repülőgép elejére szánják, és falakkal és függönyökkel választanák el a gép többi részétől.

A vita tovább folyt, sokan azon aggódnak, hogy az élet más területeire is beszivárog majd ez a gondolkodás.

Néhányan undorítónak és félelmetesnek tartják az egészet.

Mások viszont azt emelték ki, hogy a hisztériázó gyerekek a szülők miatt olyanok, amilyenek. „Ha a szülő rendesen nevelné a gyerekét és nem hagyna mindent rá, talán megtanulnának viselkedni és akkor nem kellene ilyen szankciókat bevezetni. De egyesek bármit megengednek a gyereküknek, azt is, hogy játszótérnek tekintsék a repülőt, vagy épp az utasok fején ugráljanak. A szülő meg közben a telefonját nyomkodja.”

Forrás: metropol.hu