Dráma: egy szerelmi bánat miatt eldobta életét az Indul a Bakterház egykori Bendegúza

10 éve hunyt el a magyar klasszikus, az Indul a Bakterház című film egykori Bendegúza, rá emlékezünk.

Dráma: egy szerelmi bánat miatt eldobta életét az Indul a Bakterház egykori Bendegúza

Elképesztő, hogy a sokak által kedvelt, régi magyar film, az Indul a Bakterház egykori gyereksztárjának, Olvasztó Imrének élete hogyan végződött. Ha láttad a filmet, valószínűleg könnyen felidézed a főszereplő Regős Bendegúzt, akinek ikonikus karaktere a magyar kultúra részévé vált.

Nem ismerte a szüleit, árvaházban nőtt fel, majd egy idős néni nevelte és mindig szeretett volna saját családot. Kétszer is nekifutott, de mikor a második felesége bejelentette, hogy el akar válni nem bírta tovább: kocsiba ült, és a vereshegyházai otthonától egészet a Csomád határán található erdőig ment, ahol felakasztotta magát.

Nem lett színész, pedig több szereppel megkeresték, erről így nyilatkozott egykor:

„Véleményem szerint, ha kifestek egy szobát, vagy megjavítok egy széket, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekem a továbbiakban akár festőnek vagy asztalosnak kellene lennem. Ez ugyanígy vonatkozik a színészetre is. Én annak idejénteljesen véletlenül cseppentem bele ebbe a filmbe.A film készítői levelet küldtek az iskolaigazgatóknak, a szerepre alkalmas gyereket kerestek. Több válogatás következett, s mint azt később megtudtam, négyezer gyerek közül választottak ki engem”

Jó pénzt kapott, de nem érezte jól magát a bőrében, mert nem szerette a forgatásokkal járó jövés-menést, nyüzsgést, stresszt.

A halálesete előtt mindenki megrendülten állt.

„Áldott jó gyerek volt, tudom hogy nagyon szerette a családját, nem értem mi történhetett” – osztotta meg gondolatait akkoriban Koltai Róbert színész, akivel jó kapcsolatot ápoltak.

Forrás: origo.hu, hirzona.com