Egy falat karácsony: mennyei, csokiba mártott gesztenyés golyócskák

Az első harapással hatalmába kerít az ünnep szelleme.

Egy falat karácsony: mennyei, csokiba mártott gesztenyés golyócskák

A karácsonyi menü elkészítése olykor bonyolult, körülményes , legyen szó halászléről vagy töltött káposztáról, nem is beszélve az „utómunkáról”; a takarításról.

Olykor a desszertre nem sok idő jut, ezért érdemes valamilyen sütés nélkül készült finomságot készíteni. Ebben remek partner az egyszerűbb poharas desszert vagy a sütés nélkül készült golyó. Az egyik ilyen pedig a gesztenyés golyó.

A csokiba mártott gesztenyés golyó receptjét a videóból tudod ellesni, a bal alsó sarokban találod a mértékeket, írott formában a videó után olvashatod:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sóbors (@sobors.hu) által megosztott bejegyzés

Elkészítés:

Hozzávalók 28 darabhoz

50 dkg darált keksz, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg puha vaj, 20 dkg puha gesztenyemassza, 2 ek rum szükség szerint, tej, 10 dkg tej- vagy étcsoki

Előkészítési idő: 8 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetési idő: 30 perc

A darált kekszet a cukorral és a vaníliás cukorral forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a puha vajat, gesztenyét és a rumot. Ezután annyi tejet, hogy egybeálljon a massza.

A bekevert masszát 20-30 percre tegyük hűtőbe, hogy kicsit dermedjen, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a gesztenyegolyókat teljesen, vagy úgy, hogy a tetejét picit szabadon hagyjuk. Így jobban hasonlít a gesztenyére.

A gesztenyegolyókat tálalásig hűtőben tároljuk.

A gesztenyés finomság csokival bevonva készül, ebből lehetőleg jó minőségűt válassz. A hagyományos recept ét- vagy tejcsokival bevonva készül, de fehérrel is érdemes kipróbálni.

Forrás: sobors.hu

Kiemelt kép: sobors.hu