Az első harapással hatalmába kerít az ünnep szelleme.
Egy falat karácsony: mennyei, csokiba mártott gesztenyés golyócskák

A karácsonyi menü elkészítése olykor bonyolult, körülményes , legyen szó halászléről vagy töltött káposztáról, nem is beszélve az „utómunkáról”; a takarításról.
Olykor a desszertre nem sok idő jut, ezért érdemes valamilyen sütés nélkül készült finomságot készíteni. Ebben remek partner az egyszerűbb poharas desszert vagy a sütés nélkül készült golyó. Az egyik ilyen pedig a gesztenyés golyó.
A csokiba mártott gesztenyés golyó receptjét a videóból tudod ellesni, a bal alsó sarokban találod a mértékeket, írott formában a videó után olvashatod:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Elkészítés:
Hozzávalók 28 darabhoz
50 dkg darált keksz, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg puha vaj, 20 dkg puha gesztenyemassza, 2 ek rum szükség szerint, tej, 10 dkg tej- vagy étcsoki
Előkészítési idő: 8 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetési idő: 30 perc
A darált kekszet a cukorral és a vaníliás cukorral forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a puha vajat, gesztenyét és a rumot. Ezután annyi tejet, hogy egybeálljon a massza.
A bekevert masszát 20-30 percre tegyük hűtőbe, hogy kicsit dermedjen, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a gesztenyegolyókat teljesen, vagy úgy, hogy a tetejét picit szabadon hagyjuk. Így jobban hasonlít a gesztenyére.
A gesztenyegolyókat tálalásig hűtőben tároljuk.
Forrás: sobors.hu
Kiemelt kép: sobors.hu