A sussexi pár egészen másképpen képzeli el családjuk jövőjét, ez pedig hosszú árnyékot vethet a házasságukra.

Mindketten másra vágynak

Az utóbbi hetekben többször felröppent a hír, hogy Harry sussexi herceg valójában szeretne kibékülni a brit királyi család többi tagjával. Az ellenségeskedés az utóbbi három-négy évben az egész famíliát hatalmas nyomás alá helyezte. Nos, ha valóban ezen őrlődik – nem minden cselekedete utal ilyesmire -, akkor lehetséges, hogy fizikailag is közelebb kellene kerülnie a rokonaihoz. Ám felesége, Meghan Markle hercegné már lezárta a szoros kapcsolatot a királyi család tagjaival, és nem szeretné újra felmelegíteni a viszonyt.

Meghan szinte hajthatatlan, és csak egy, ám annál keményebb feltétellel állna kötélnek. Lehetséges, hogy a konok alkudozásra végül rámegy a sussexiek egyébként sem stabil alapokon álló házassága?

Harry herceg és Meghan a nigériai látogatásukkor

Kapcsolódó: Irtózatos botrány kerekedett a királyi családban, ezért nincs béke: Kamilla ultimátumot adott Károlynak

Meghan ultimátumot adott Harry-nek

Meghan és Harry csak kivételes alkalmakkor látogatnak az Egyesült Királyságba, és a hercegné nem is szeretné, ha ez megváltozna. Tom Quinn királyi szakértő nemrég elárulta, hogy Markle csak milyen feltétellel lenne hajlandó visszaköltözni férje rokonainak közelébe:

„Meghan azt mondta, hogy csak akkor hajlandó visszatérni Angliába, ha neki és Harrynek van saját lakhelye, és mindkettőjük számára elengedhetetlen a biztonság. Meghan soha nem fog visszatérni az Egyesült Királyságba úgy, hogy a férje rokonainál kelljen laknia” – magyarázta Quinn.

Kapcsolódó: Károly király egyszerre húzhatja ki a gyufát fiánál és öccsénél: Ezzel a lépésével még inkább elszabadulhat a családi viszály

Sok konfliktust kellene elsimítani

Ám ez nem oldható meg egykönnyen. Vilmos walesi herceg és felesége, Katalin többször is egyértelművé tették, hogy nem szeretnék újra az Egyesült Királyságban látni Harryéket, de ha valamilyen csoda folytán sikerülne is az elképzelés, a költözés és a megbékélés folyamata akkor sem menne zökkenőmentesen:

„Ha a házaspárnak sikerül állandó otthont találnia és megoldani a biztonsági kérdést, akkor biztosan szeretnék majd az Egyesült Királyságba hozni a gyerekeiket, de sok diplomáciai erőfeszítésre lesz szükség ahhoz, hogy Archie és Lili valódi és meleg kapcsolatot tudjon kialakítani unokatestvéreikkel, Györggyel, Saroltával és Lajossal” – ecsetelte Quinn.

Kapcsolódó: A rákos hercegné súlyos üzenetet küldött Harry és Meghan számára

De ne rohanjunk ennyire előre: Harrynek előbb Meghan óhaját kell teljesítenie – ellenkező esetben a házaspár súlyos érdekütközetbe kerülhet. Harry-t a megbékélés és a visszatérés vágya hajthatja, neje viszont – szemlátomást – parádésan érzi magát a szabadság hazájában, az USA-ban. Egyvalami biztos: a házaspárnak mielőbb döntenie kell, és ha egyikőjük sem hajlandó engedni, abból könnyen családi perpatvar és szétválás lehet a vége.

Forrás: femcafe.hu