Egyszerű és nagyszerű.

Most sütöttük először ezt a roppant könnyen elkészíthető, gazdaságos és finom süteményt. A sütés nélküli gesztenyés-meggyes keksztekercs alaprecept megfelelőnek bizonyult, de ki hogyan szereti, úgy alakíthatja a továbbiakban, édesebben, kevésbé édesen. 🙂

Íme, a sütés nélküli gesztenyés-meggyes keksztekercs receptje:

Kapcsolódó: Ezzel a trükkel készül a legfinomabb palacsinta: Mintha piskóta lenne, olyan puha

Hozzávalók

50 dkg darált keksz,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor,
2 csomag vaníliás cukor,
kb. 3 dl tej,
rum, vagy rumaroma,

Krémhez

  • 25 dkg gesztenyemassza,
  • 10 dkg porcukor,
  • 12 dkg margarin,
  • kevés rum

Tetejére

  • Meggy

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, porcukorral és a margarinnal. (Megkenem a tésztát és ráteszem a meggyeket) ez az alap és közben kóstolgatom.

A tésztát kettévesszük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük.

Tetejét kevés rumos tejjel megkenjük és kókuszreszelékkel megszórjuk.

Hűtőben pár órát pihentetjük, majd szeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: minden-egyben.com