Egyszerű és nagyszerű.
Most sütöttük először ezt a roppant könnyen elkészíthető, gazdaságos és finom süteményt. A sütés nélküli gesztenyés-meggyes keksztekercs alaprecept megfelelőnek bizonyult, de ki hogyan szereti, úgy alakíthatja a továbbiakban, édesebben, kevésbé édesen. 🙂
Íme, a sütés nélküli gesztenyés-meggyes keksztekercs receptje:
Kapcsolódó: Ezzel a trükkel készül a legfinomabb palacsinta: Mintha piskóta lenne, olyan puha
Hozzávalók
50 dkg darált keksz,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor,
2 csomag vaníliás cukor,
kb. 3 dl tej,
rum, vagy rumaroma,
Krémhez
- 25 dkg gesztenyemassza,
- 10 dkg porcukor,
- 12 dkg margarin,
- kevés rum
Tetejére
- Meggy
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, porcukorral és a margarinnal. (Megkenem a tésztát és ráteszem a meggyeket) ez az alap és közben kóstolgatom.
A tésztát kettévesszük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük.
Tetejét kevés rumos tejjel megkenjük és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hűtőben pár órát pihentetjük, majd szeleteljük.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: minden-egyben.com