Galambos Lajos, a népszerű mulatós zenész 14 hónapot töltött börtönben, ez az időszak alapjaiban változtatta meg az életét. A szabadulását követően Hajdú Péter műsorában beszélt a bent töltött napokról és arról, milyen hatással voltak rá az ott szerzett tapasztalatok – írja a Blikk.

Kapcsolódó: Mégsem költözik a Balatonra Varga Judit, helyette Budapesten vettek egy 200 milliós ingatlant párjával

Bár egy hete még arról szóltak a hírek, hogy újabb 10 hónapot kell rácsok mögött ülnie, a zenész meglepetésszerűen, 6 nappal ezelőtt szabadulhatott.

Kapcsolódó: Galambos Lajos súlyos ellentmondásba keveredett önmagával: Ezt nehezen fogja kimagyarázni

Házi őrizetben van

Lajcsi 14 hónap után térhetett haza, ám nem teljesen szabadon: reintegrációs házi őrizetbe került. Ez szigorú feltételekkel jár, például nyomkövetőt kell viselnie. Szabadulásának híre elvileg váratlanul érte őt és családját is. Az édesapa elmondása szerint gyermeke nagyon izgatottan fogadta a hírt.

Kapcsolódó: Lagzi Lajcsi szabad: Így távozott a börtönből a mulatós sztár

Nagy felfedezéseket tett a börtönben, szeretne visszatérni a foglalkozásokra

A zenész börtönben töltött idejét önismeret-fejlesztő könyvek olvasásával és pszichológussal folytatott beszélgetésekkel töltötte. A börtönpszichológus munkájának köszönhetően lelkileg rengeteget fejlődött, a mulatóssztár pedig annyira elégedett volt a foglalkozásokkal, hogy szabadulása után kérvényezte, hogy csütörtökönként visszatérhessen Baracskára, hogy folytathassa ezeket a beszélgetéseket.

„Én még olyanról nem hallottam, hogy valaki vissza szeretne menni Baracskára, de én kérvényeztem, hogy erre a foglalkozásra csütörtökönként visszamehessek”

– mondta Galambos Lajcsi, aki szerint a börtönélet megtanította neki, mi az igazán fontos az életben.

A zenész részletesen beszámolt az első napok nehézségeiről is

„Én azt hittem, egy másik bolygón vagyok, megijedtem az egész környezettől, attól a fajta fegyelemtől, szabályrendszertől… Mindenben megváltoztam.”

Galambos Lajos története is példázza, hogyan lehet a nehézségekből tanulni és lelkileg megerősödni, illetve hogy a legkeményebb idők is új perspektívákat nyithatnak az életben.

A zenész most házi őrizetben tölti napjait, de elszántan folytatja lelki fejlődését, és továbbra is kapcsolatban marad a börtönpszichológussal. Elmondása szerint a börtönélet által megtanulta, hogy számít igazán az életben és tapasztalatait szeretné most másokkal is megosztani.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu