A zabpelyhes csokis tortából egy jó nagy adagot készíthetünk egyszerű, mindennapi hozzávalókból, viszonylag olcsón. Szinte csak egybe kell önteni az összetevőket és kész is a cukor és liszt nélküli, fitt csoki csoda.
Kapcsolódó: Ízléses és ízletes nyári gyümölcstorta – sütés nélkül, 15 perc alatt kész az álomsüti
Hozzávalók
zabpehely – 120 g;
tej – 240 ml;
tojás – 2 db;
banán – 2 db;
vanillin – egy csipet;
kakaópor – 40 g;
sütőpor – 1 teáskanál;
dió;
csokoládémorzsa;
tejcsokoládé – 100 g.
Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet
Elkészítés
Öntsünk 200 ml forró tejet a zabpehelyhez, hagyjuk 10 percig duzzadni. Ekkor törje fel a tojásokat egy tálba.
A banánt meghámozzuk és pürévé forgatjuk.
Tegye a banánt a vaníliával együtt egy tálba a tojásokkal és keverje össze. A kakaóport szitáljuk a tojásos keverékhez, keverjük össze.
A kakaós keverékhez öntjük a sütőport, újra összekeverjük. A masszába öntjük a zabpelyhet a kihűlt tejjel, a hozzávalókat összedolgozzuk.
A sütéshez szükséges formát kikenjük vajjal, beleöntjük a tésztát. Tegyünk a tésztába diót, szórjuk meg csokireszelékkel.
A desszertet 180 fokon 15-20 percig sütjük.
A csokoládét apró kockákra vágjuk. A csokoládét forró tejben felolvasztjuk, cukrászzacskóba öntjük, majd a tetejére egyszerű mintát készítünk.
Ennek eredményeként egy egyszerű csokis desszert a teához.
Dió helyett használhatsz másfajta összetevőt is, ehhez a péksüteményhez szinte bármi illik.
Kapcsolódó: Egyszerű, édes sajtos puding: “Mindig jó” – Csupán 150 kcal/100 g, gond nélkül eheted a rekkenő hőségben
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: recipes.hu