A zabpelyhes csokis tortából egy jó nagy adagot készíthetünk egyszerű, mindennapi hozzávalókból, viszonylag olcsón. Szinte csak egybe kell önteni az összetevőket és kész is a cukor és liszt nélküli, fitt csoki csoda.

Kapcsolódó: Ízléses és ízletes nyári gyümölcstorta – sütés nélkül, 15 perc alatt kész az álomsüti

Hozzávalók

zabpehely – 120 g;
tej – 240 ml;
tojás – 2 db;
banán – 2 db;
vanillin – egy csipet;
kakaópor – 40 g;
sütőpor – 1 teáskanál;
dió;
csokoládémorzsa;
tejcsokoládé – ​​100 g.

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

Elkészítés

Öntsünk 200 ml forró tejet a zabpehelyhez, hagyjuk 10 percig duzzadni. Ekkor törje fel a tojásokat egy tálba.

A banánt meghámozzuk és pürévé forgatjuk.

Tegye a banánt a vaníliával együtt egy tálba a tojásokkal és keverje össze. A kakaóport szitáljuk a tojásos keverékhez, keverjük össze.

A kakaós keverékhez öntjük a sütőport, újra összekeverjük. A masszába öntjük a zabpelyhet a kihűlt tejjel, a hozzávalókat összedolgozzuk.

A sütéshez szükséges formát kikenjük vajjal, beleöntjük a tésztát. Tegyünk a tésztába diót, szórjuk meg csokireszelékkel.

A desszertet 180 fokon 15-20 percig sütjük.

A csokoládét apró kockákra vágjuk. A csokoládét forró tejben felolvasztjuk, cukrászzacskóba öntjük, majd a tetejére egyszerű mintát készítünk.

Ennek eredményeként egy egyszerű csokis desszert a teához.

Dió helyett használhatsz másfajta összetevőt is, ehhez a péksüteményhez szinte bármi illik.

Kapcsolódó: Egyszerű, édes sajtos puding: “Mindig jó” – Csupán 150 kcal/100 g, gond nélkül eheted a rekkenő hőségben

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: recipes.hu