Hú, de üdítő és finom.
Nyári hőségben a hideg levesek esnek a legjobban. Ám nem csak a gyümölcslevesekre lehet ilyenkor gondolni. A zöldségalapú hűsítők is kellő élvezetet tudnak okozni az ízlelőbimbóknak, ráadásul nagyon egészségesek és energizáló hatásúak is. Ilyen a mostani receptünk is, elő a turmixgéppel!
Íme, a hideg joghurtos uborkaleves receptje:
Hozzávalók
2 főre
1 db kígyóuborka (300 g/db)
2 gerezd fokhagyma
250 g görög joghurt
100 ml hideg víz
½ csokor kapor
csokor bazsalikom
½ db citrom
4 ek olívaolaj
só, bors
A tálaláshoz
0.25 db kígyóuborka (300 g/db)
0.25 csokor kapor
1 tk méz
1 csipet só
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A joghurtos uborkaleves első lépéseként az uborkát felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük és a fokhagymával, a joghurttal, a vízzel, a kaporral, a bazsalikommal, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint az olívaolajjal összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, egy botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk, majd hűtőhidegre hűtjük.
A levesbetéthez a 0,5 cm-es apró kockára vágott kígyóuborkát összekeverjük az aprított kaporral, a mézzel, a sóval és az olívaolajjal. A kész levest tányérba szedjük és a tetejére kanalazunk az ízesített uborkakockákból.
Elkészítési idő: 25 perc
Jó étvágyat kívánunk hozzá!