A cukkinit nem lehet megunni. És nemcsak kitűnő ebédet vagy vacsorát, de mennyei nassolnivalót is készíthetsz belőle. Ez a recept gyorsan népszerű lett az interneten, nem véletlenül.
Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet
A cukkini nemcsak finom és egészséges, de rendkívül változatosan elkészíthető. A legtöbbször főétel készül belőle, de a cukkinis sajtroppancs nassolnivalónak is tökéletes.
Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény
Íme, a cukkinis sajtos rudacska receptje:
Hozzávalók
2 közepes cukkini
2 ek liszt
2 tojás
15 dkg reszelt keménysajt
2 ek zsemlemorzsa
Kapcsolódó: Ízléses és ízletes nyári gyümölcstorta – sütés nélkül, 15 perc alatt kész az álomsüti
Elkészítés
A cukkiniket mosd meg, és vágd ujjnyi vastag, 15 centis csíkokra. Sózd, majd forgasd meg a cukkinicsíkokat a lisztben, majd az alaposan felvert tojásokban, és végül a zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.
Helyezd a bundázott cukkíniket sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon közöttük elegendő távolság; így nem eresztenek levet, és finom, roppanós lesz a végeredmény, miközben a belseje krémes marad.
Előmelegített, 190 Celsius-fokos sütőben süsd aranybarnára. Mártogatóssal tálalhatod.
Ide kattintva pedig egy videót nézhetsz meg az elkészítéséről.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: ripost.hu