A túrós palacsinta még finomabb, ha sütőben sülve, vaníliás töltelékkel és tejes öntettel készül.
A bécsi túrós palacsinta kicsit pepecselősebb étel, a töltelékkel, valamint az öntettel együtt, ám biztos, hogy kifizetődő a munka. Egy tartalmas leves után lehet második fogás, de önálló desszertként is tálalhatjuk, az biztos, hogy nagyon laktató és nem mellesleg látványos étel.
Íme, a bécsi túrós palacsinta receptje:
Hozzávalók
(12 db palacsinta)
Töltelék:
30 dkg tehéntúró, 3 darab tojás, 10 dkg cukor, mazsola (elmaradhat), 1 darab citrom héja, 1 tk. vanília,
1 csipet só, 10 dkg puha vaj,
Öntet:
2,5 dl tej, 5 dkg cukor,
2 darab tojás
Elkészítés
Először süssük meg a palacsintákat. Egy kevés vajjal kenjünk ki egy jénait.
Készítsük el a tölteléket. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük jól el a puha vajjal, a cukorral, a vaníliával, majd keverjük hozzá a túrót, a mazsolát (ha szeretjük) és a citromhéját. A végén óvatosan forgassuk bele a felvert habot is. A palacsintákat töltsük meg, vágjuk kétfelé, majd tegyük egymás mögé úgy a jénaiba, hogy a vágott felük legyen felfele. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Készítsük el az öntetet. A tojásokat keverjük össze a cukorral és a tejjel, majd öntsük rá a palacsintára úgy, hogy mindenhova jusson. Süssük 25-30 percig.
Jó étvágyat hozzá!