Ahhoz, hogy mennyei és tökéletesen krémes legyen a krumplipüré, egyetlen „titkos” hozzávalóra lesz szükség, és persze figyelni kell az elkészítési módra is.

Kapcsolódó: A nap receptje: Tejfölös meggyleves – kipróbáltuk, nagyon bejött

Johann Lafer Németországban élő, osztrák séf elárulta, akkor lesz igazán krémes és sima a burgonyapüré, ha kevesebb vajat teszünk bele, és habtejszínt is adunk hozzá. A szakember továbbá arra is különösen figyel, hogy mindig kiváló minőségű alapanyagokból készítse az ételt, valamint arra is ügyelni kell, hogyan főzzük meg a burgonyát.

Kapcsolódó: Amióta ismerem ezt a receptet, hetente palacsinta nap van: Így készítsd el a 10 perces bögrés változatot

Íme Johann Lafer receptje a tökéletes burgonyapüréhez:

Hozzávalók

60 dkg lisztes burgonya (laza szerkezetű, lisztes húsú, jól szétfő)
1 dl tej
1,5 dl habtejszín

fehér bors
szerecsendió
5 dkg hideg vaj

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk és hosszában négy vagy nyolc részre vágjuk, majd 15-20 perc alatt megpároljuk. Ehhez engedjünk egy nagyobb edénybe vizet, amit forraljunk fel. Közben tegyük pároló betétbe vagy fémszűrőbe a zöldséget és lefedve pároljuk puhára a vízgőzben.
Az elkészült krumplit egy edénybe tesszük és burgonyanyomóval áttörtjük – ismételjük meg többször a folyamatot, hogy tökéletesen sima pürét kapjunk.
A tejet a habtejszínnel egy lábasba öntjük, felforraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A fűszeres tejszínt fokozatosan a püréhez adagoljuk, végül pedig a hideg vajat is hozzákeverjük.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: mindmegette.hu