Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre.

Meggyel igazán finom

A magyarok kedvenc édessége a családi rendezvények sztárja: egyetlen karácsony, születésnap vagy esküvő sem zajlik anélkül, hogy ezt az ínycsiklandó, ám mégis egyszerű finomságot fel ne kínálnánk. A kókuszgolyó készítése minden családnál máshogy történik: van, aki szerint a kókuszgolyó meggyel a legfinomabb, mások szerint a sima kókuszgolyó recept az igazi.

A legfinomabb kókuszgolyó recept meggyel receptje:

A legjobb kókuszgolyó recept titka, hogy ne sajnáljuk ki a kókuszgolyó masszájából az olyan ínycsiklandó hozzávalókat, mint például a meggybefőtt leve, ami a rumaromával elkeveredve igazán intenzív, édes-savanyú ízvilágot hoz létre. A recept készítése során nyugodtan adhatuk a tésztához egy kis lekvárt is, ami még inkább kiemeli a sok kakaó és keksz közepette a gyümölcsös ízt – mi az egyszerű baracklekvárt ajánljuk, azonban eperrel, meggyel, sőt, szilvával is jó.

Hozzávalók

500 g darált háztartási keksz
250 g sütőmargarin (vaníliás)
1 ek barakclekvár
8 ek kakaópor
8 ek porcukor
1 befőtt meggy (a leve is)
1 cs kókuszreszelék
2 dl tej
1 ek rumaroma

Elkészítés

A kókuszgolyó készítése szerencsére rendkívül egyszerű. Keverjük össze a kekszmorzsát a kakaóval és a porcukorral, majd dolgozzuk hozzá a felolvasztott sütőmargarint és a tejet, illetve a lekvárt.
Ízesítsük a kókuszgolyó masszáját rumaroma felhasználásával, majd kézzel gyúrjuk alaposan össze, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, felolvadjon a cukor.
Válasszuk külön a meggybefőttet a levétől: a léből adagoljunk annyit a kokuszgolyo tésztájához, hogy megkapjuk a kívánt állagot (van, aki morzsásabban, van, aki egészen nedvesen szereti.
Szórjuk a kókuszreszeléket egy mély tálkába.
Kezünkkel a meggyes kókuszgolyó készítése során vegyünk kisebb darabokat a tésztából; lapítsuk azt ki, majd csomagoljunk a közepébe egy-egy szem meggybefőttet (aki nem szereti a meggyet, nyugodtan hagyja ki). Gyúrjuk kerekre, a mérete lehetőleg ne legyen nagyobb egy golflabdáénál!
A golyókat forgassuk kókuszreszelékbe, hogy elnyerjék végső alakjukat. Tálalás előtt tegyük egy órára a hűtőbe!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: penzcentrum.hu