Ez kell nekünk ebben a melegben. Ha ti is alig bírjátok a hőséget, és azt sem tudjátok mit egyetek ilyenkor, akkor ajánljuk a jó áron összeállítható, finom és gyors málnás rizspudingot.
Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk
Íme, a málnás rizspuding receptje:
Hozzávalók
Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom
A rizspudinghoz
120 g rizs
500 ml
tej
1 db vanília
2 ek méz
50 g joghurt (vaníliás)
A málnás szószhoz
250 g málna (fagyasztott)
2 ek cukor
Elkészítés
A rizspudinghoz
Hosszában felvágjuk a vaníliát, de nem kaparjuk ki a belsejét.
Egy lábosban felrakunkfőni 350 ml tejet, s belerakjuka vaníliát.
Mikor a tej felforrt, hozzáadjuka rizst. Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett30 percig főzzük. A maradék 150 ml tejet apránként elosztvaa rizshez adagoljuk. (Vigyázat, nagyon gyorsan magába szívja a rizs a tejet, így ne hagyjukegy percre sem magára!)
Kis tálkákat kibélelünk folpackkal.
Mikor langyosra hűlt a rizs a lábosban, hozzákeverjük a vaníliás joghurtot és ízlés szerint mézet.Majdigazságosan4 részre osztva a tálkákba kanalazzuk.
3 órára berakjuk őket a hűtőbe hűlni.
Közben elkészítjük a málnaszószunkat. A díszítéshez hagyjunk3-3 málnaszemet. Atöbbi málnát két kanál cukorral egy lábosbangáz felett,alacsony lángonsűrű szósszáfőzzük.
Miután elkészült, igény szerint még egy evőkanál cukrot adhatunk hozzá.
3 óra elteltével kivesszük a tálkákat a hűtőből, egy-egy kistányérra fejjel lefeléfordítjuk őket, s eltávolítjuk a folpackot. Így kedves rizskupacokat kapunk majd.
Málnaszósszal, málna darabokkal díszítjük, és darálón ledarált vaníliás porcukorral meghintjük. Akinek van otthon mentája, néhány levél mentával még szemet gyönyörködtetőbbévarázsolhatja a remekművét.
Jóétvágyat!
Forrás: nosalty.hu