gy Ha van két-három jól bevált alapreceptünk, pár perc alatt összedobhatunk egy adagot az évszakhoz, a kedélyállapotunkhoz, a kamránk készletéhez igazodva. Most a nyári málnás muffint készítettük el.

Íme a málnás muffin receptje:

Hozzávalók

8 nagyobb, 12 kisebb muffinhoz:

1 tojás
10 dkg nádcukor
75 ml olaj (hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam)
75 ml tej
110 g liszt
egy csipet só
Egy tk. sütőpor
Edl joghurt (ebbe most krémesebb görög joghurt került)
1 bögre málna
1 tk. vaníliaesszencia

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom

Elkészítés

A tojást kevertem össze a cukorral, az olajjal, a tejjel és a vaníliaesszenciával. Ez utóbbi ugyan nem olcsó mulatság, de még mindig jobban járunk vele, mintha minden egyes alkalommal vaníliarudat vásárolunk. (Az esszenciához 3-4 vanília kikapart magját és szárát tegyük 3-4 deci vodkába, majd dugjuk a varázslöttyöt egy sötét szekrénybe, és hetente egyszer rázzuk össze. Egy, másfél hónap után már használhatjuk.)

Majd a folyékony alapanyagokhoz hozzászitáltam a lisztet, a sütőport és a csipet sót, és óvatosan összekevertem.

Utoljára pedig belekevertem a joghurtot és a gyümölcs felét. A viszonylag híg masszát a muffinformákba töltöttem, tetejükre szórtam a maradék málnát, aztán betoltam a tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe. 28 perc múlva vettem ki, amikor már enyhén pirulni kezdett a teteje.

Forrás: gusto.hu