Mi a gyors, instant desszert? Hát a puding! – vágja rá mindenki. Pedig a puding ennél sokkal több. Egy finom, gazdag krém, amit könnyűszerrel elkészíthetünk mi is, nem instant módon…
Íme, most egy gyorsan elkészíthető édesség, a házi csokipuding receptjét mutatjuk be, ami valószínűleg nagy siker fog aratni a család és a gyerekek körében.
Íme, a házi csokipuding receptje:
Hozzávalók
- 100 g kristálycukor
- 15 g holland kakaópor
- 30 g étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 650 ml 2,8%-os tej
- 25 g vaj
- 1 db vaníliarúd (belseje és héja)
Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk
Elkészítés
-
1
Egy kis lábasban keverd össze a kakaóport, cukrot, keményítőt, és a sót.
-
2
Öntsd rá a hideg tejet, és keverd simára.
-
3
Tedd bele a félbevágott vaníliarudat.
-
4
Tedd fel a tűzhelyre, és közepes hőfokon addig főzd, míg puding állagot nem kapsz.
-
5
Ha szép fényes, sűrű a keverék, húzd le a tűzről, és keverd el benne a vajat is.
-
6
Végül vedd ki a pudingból a vaníliarúd héját, és öntsd a pudingot 1 dl-es poharakba, vagy puding formába.
3 óra hűtőben hűtés után a puding elkészült! Tejszínhabbal, vagy friss gyümölccsel tálald.
Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: cookpad.com