Szeretjük.

A három tinédzser fiamnak óriási étvágya lett mostanában. Ezért a kókuszos tejbegríz szelet mindig jól jön, ha már nem tudok mit eléjük tenni. Gyorsan készülő, finom, és nem olyan drága finomság. Ám vigyázzunk a kalóriákkal, emellett sok gyümölcsöt, zöldséget is próbáljunk becsempészni az étrendbe.

Íme, a kókuszos tejbegríz receptje:

Hozzávalók

Az aljára:
30-35 dkg babapiskóta

Kókuszos krém:

1 l tej
25 dkg búzadara
25 dkg kristálycukor
pici só
20 dkg margarin
100 g kókuszreszelék

Csokis réteg:

1,5 l tej
3 cs csokoládés ízű pudingpor
1 púpos ek kakópor
15 dkg kristálycukor
Tetejére:

fehércsoki darabkák a díszítéshez

Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom

Elkészítés

Egy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat.

Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Ha készen van, ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk.

A 1,5 liter tejjel elkészítjük a csokis pudingot (mielőtt besűrűsítenénk a pudingport, belekeverhetünk egy púpos evőkanál kakaóport, de ez elhagyható) és végül ráöntjük a tejbegrízre, majd elsimítjuk.

Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és fehércsoki darabkákkal, ami forrón beleolvad és szép díszes lesz a süti teteje.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Pár óra alatt megdermed és fogyasztható.

Nézd meg videón is:

Jó étvágyat!