Szeretjük.
A három tinédzser fiamnak óriási étvágya lett mostanában. Ezért a kókuszos tejbegríz szelet mindig jól jön, ha már nem tudok mit eléjük tenni. Gyorsan készülő, finom, és nem olyan drága finomság. Ám vigyázzunk a kalóriákkal, emellett sok gyümölcsöt, zöldséget is próbáljunk becsempészni az étrendbe.
Íme, a kókuszos tejbegríz receptje:
Hozzávalók
Az aljára:
30-35 dkg babapiskóta
Kókuszos krém:
1 l tej
25 dkg búzadara
25 dkg kristálycukor
pici só
20 dkg margarin
100 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
1,5 l tej
3 cs csokoládés ízű pudingpor
1 púpos ek kakópor
15 dkg kristálycukor
Tetejére:
fehércsoki darabkák a díszítéshez
Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom
Elkészítés
Egy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat.
Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Ha készen van, ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk.
A 1,5 liter tejjel elkészítjük a csokis pudingot (mielőtt besűrűsítenénk a pudingport, belekeverhetünk egy púpos evőkanál kakaóport, de ez elhagyható) és végül ráöntjük a tejbegrízre, majd elsimítjuk.
Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és fehércsoki darabkákkal, ami forrón beleolvad és szép díszes lesz a süti teteje.
Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli
Pár óra alatt megdermed és fogyasztható.
Nézd meg videón is:
Jó étvágyat!