Még aznap el fog fogyni.
Egyszerűen nagyszerű: Villámgyors és habkönnyű citromos piskóta
A jó citromos piskóta recept mindig aduász.
A citromos piskóta tökéletes választás, ha egyszerű, isteni finom és nem túl édes süteménnyel lepnéd meg a családot. Melegen is isteni. Nem tudok beszámolni róla, hogy milyen, amikor kihűl, mert ezt a fázist még sosem értük el, mindig előbb fogyott el. A recept egy adag, ami nálunk körülbelül 8 kocka piskóta.
Hozzávalók:
12 dkg liszt
1 tasak sütőpor
egy csipet só
4 tojás
12 dkg cukor
1,5 citrom reszelt héja és leve
8 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
A 4 tojást szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor felével, a 8 dkg kissé megolvasztott vajjal és a citrom reszelt héjával és levével kikeverjük.
Kapcsolódó: Pillanatok alatt elkészül: Íme, a házi túró rudi receptje
A tojás fehérjét a kristálycukor másik felével kemény habbá verjük.
A liszthez keverjük a sót és sütőport, majd ennek a felét belekeverjük a tojássárgás masszába. Majd a hab egy részét óvatosan hozzáadjuk. Aztán jöhet bele a liszt másik fele és a legvégén a maradék hab, amit fakanállal nagyon óvatosan forgatunk bele.
Ezután beleöntjük a keveréket egy sütőpapírral bélelt formába és 180 fokos sütőben légkeveréssel 25 percet sütjük.
A végén a porcukorhoz 3 teáskanál citromlevet adva bekeverjük a cukormázat és a kisült piskótára kenjük.
Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet még rá.
(A Streetkitchen.hu nyomán)