Egyszerűen nagyszerű: Villámgyors és habkönnyű citromos piskóta

Még aznap el fog fogyni.

Egyszerűen nagyszerű: Villámgyors és habkönnyű citromos piskóta

A jó citromos piskóta recept mindig aduász.

A citromos piskóta tökéletes választás, ha egyszerű, isteni finom és nem túl édes süteménnyel lepnéd meg a családot. Melegen is isteni. Nem tudok beszámolni róla, hogy milyen, amikor kihűl, mert ezt a fázist még sosem értük el, mindig előbb fogyott el. A recept egy adag, ami nálunk körülbelül 8 kocka piskóta.

Hozzávalók:

12 dkg liszt

1 tasak sütőpor

egy csipet só

4 tojás

12 dkg cukor

1,5 citrom reszelt héja és leve

8 dkg vaj

4 evőkanál porcukor

A 4 tojást szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor felével, a 8 dkg kissé megolvasztott vajjal és a citrom reszelt héjával és levével kikeverjük.

Kapcsolódó: Pillanatok alatt elkészül: Íme, a házi túró rudi receptje

A tojás fehérjét a kristálycukor másik felével kemény habbá verjük.

A liszthez keverjük a sót és sütőport, majd ennek a felét belekeverjük a tojássárgás masszába. Majd a hab egy részét óvatosan hozzáadjuk. Aztán jöhet bele a liszt másik fele és a legvégén a maradék hab, amit fakanállal nagyon óvatosan forgatunk bele.

Ezután beleöntjük a keveréket egy sütőpapírral bélelt formába és 180 fokos sütőben légkeveréssel 25 percet sütjük.

A végén a porcukorhoz 3 teáskanál citromlevet adva bekeverjük a cukormázat és a kisült piskótára kenjük.

Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet még rá.

(A Streetkitchen.hu nyomán)