Ha gyorsan kell valamit összedobni, itt a recept.

A baconös sült máj aszalt szilvával magában is isteni: de tálalhatod krumplipürével, rizzsel vagy salátával is.

Ráadásul szinte semmilyen konyhai segédeszközt nem igényel, és fél óra alatt el is készülsz vele.

Hozzávalók

  • csirkemáj
  • aszalt szilva
  • szeletelt bacon
  • majoranna
  • kakukkfű

Elkészítés

A csirkemájat mosd meg, és távolítsd el az esetlegesen hozzá csomagolt csirkeszívet. A májat szórd meg egy csipet majorannával és kakukkfűvel. Majd egyenként tekerd be a baconbe, úgy hogy előtte egy aszalt szilvát is tegyél a májhoz.

A kis tekercseket ezután szúrd át fogpiszkálóval, és rakd egymás mellé a tepsibe. A tekercseket ne tedd túl szorosan egymás mellé, mert akkor a máj inkább megfő, mint megsül.

Nem kell sózni, hiszen a bacon elegendő sót tartalmaz.

Innentől szinte semmi dolgod: önts fél deci vizet a a máj alá, és 180-200 Celsius-fokos, előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd szép pirosra az egészet.

Tálalhatod krumplipürével, rizzsel vagy salátával.

Jó étvágyat!