A kakaó és a savanykás lekvár teszi ellenállhatatlanná.

A bögrés sütik gyorsan elkészíthetőek, csak egy 2,5 decis bögrére van szükség az alapanyagok kiméréséhez. Nem kell mérleget használnunk, így gyorsabban elkészülünk.

A kakaós piskótát félbevágva, és megkenve valamilyen savanykás lekvárral – meggy, szeder vagy épp csipkebogyó – majd megszórva porcukorral, isteni uzsonnát készíthetünk.

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 bögre tej
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

A tojásokat keverjük habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsük hozzá a tejet. Ezek után jöhet a vaj, a liszt, a kakaópor és a sütőpor is. Jól keverjünk össze mindent.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy vajazzuk ki, majd öntsük bele a masszát.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és a tésztát süssük 30-35 percig. (A tésztába szúrt fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e vagy kell még egy pár perc.)

Vegyük ki a tepsit, és hagyjuk kihűlni az elkészült piskótát.

Majd vágjuk ketté, és kenjük meg savanykás lekvárral. Utána szeletelhetjük, és szórjuk meg porcukorral a szeleteket.

Jó étvágyat!