Ráadásul percek alatt elkészül.
A mákos guba igazi retro desszert. Alig kell hozzá valami, pillanatok alatt elkészül, ráadásul a szikkadt kiflit is könnyen felhasználhatod hozzá. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
- 5 szikkadt kifli
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- darált mák ízlés szerint
- mazsola és reszelt citromhéj, ha szereted, és akad otthon
Elkészítés:
A mákos gubához szikkadt kifliket vágd egycentis karikára. Egy hőálló tálba tégy egy sor kiflikarikát, majd szórd meg a porcukorral elkevert darált mákkal. Jöhet a következő sor, rá a porcukros mák. (Mindkét sort megszórhatod mazsolával, ha szereted.
A fél liter tejet a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal melegítsd meg – nem kell forrásig. Majd öntsd rá óvatosan a kiflikarikákra.
Mivel a tej a tetejéről „lemossa” a mákot, szórj még rá egy keveset.
Sütőben 180 Celsius-fokon süsd 30 percig.
Tálaláskor önthetsz rá valíliasodót, díszítheted meggybefőttel is.
Jó étvágyat!