Ráadásul percek alatt elkészül.

A mákos guba igazi retro desszert. Alig kell hozzá valami, pillanatok alatt elkészül, ráadásul a szikkadt kiflit is könnyen felhasználhatod hozzá. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 5 szikkadt kifli
  • fél liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor ízlés szerint
  • darált mák ízlés szerint
  • mazsola és reszelt citromhéj, ha szereted, és akad otthon

Elkészítés:

A mákos gubához szikkadt kifliket vágd egycentis karikára. Egy hőálló tálba tégy egy sor kiflikarikát, majd szórd meg a porcukorral elkevert darált mákkal. Jöhet a következő sor, rá a porcukros mák. (Mindkét sort megszórhatod mazsolával, ha szereted.

A fél liter tejet a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal melegítsd meg – nem kell forrásig. Majd öntsd rá óvatosan a kiflikarikákra.

Mivel a tej a tetejéről „lemossa” a mákot, szórj még rá egy keveset.

Sütőben 180 Celsius-fokon süsd 30 percig.

Tálaláskor önthetsz rá valíliasodót, díszítheted meggybefőttel is.

Jó étvágyat!