Sajttal sült édesburgonya pikáns húsraguval – ezzel az étellel minden vendéget leveszel a lábáról.

Az Érezd jól magad, egyél finomakat Facebook-oldal egy olyan különleges receptet osztott meg, amit neked is ismerned kell.

A receptet teljes egészében közöljük:

„Sajttal Sült Édesburgonya Pikáns Húsraguval.

Ez a sajttal sült édesburgonya pikáns húsraguval tökéletes választás egy ízletes vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Az édesburgonya édes íze és a fűszeres húsragu kombinációja mindenkit levesz a lábáról!

Hozzávalók:

4 nagy édesburgonya

2 evőkanál olívaolaj( zsír)

1 teáskanál só

1 teáskanál bors

300 g darált hús

1 közepes hagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, zúzva

1 teáskanál paprika

1 teáskanál kömény

Csésze paradicsomszósz

Csésze reszelt sajt (pl. cheddar vagy mozzarella)

Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra

2. Alaposan mosd meg az édesburgonyákat, majd vágd le a végeiket. Készíts hosszanti bemetszéseket, hogy a sütés során gőz távozhasson.

3. Kend be az édesburgonyákat olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.

4. Helyezd az édesburgonyákat egy tepsibe, és süsd őket körülbelül 45-50 percig, amíg puhák nem lesznek.

5. Készítsd el a húsragut: Egy serpenyőben hevítsd fel egy kis olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsd, amíg üveges nem lesz.

6. Tedd bele a darált húst, és pirítsd meg, amíg meg nem barnul. Fűszerezd paprikával és köménnyel.

7. Keverd bele a paradicsomszószt, és főzd a hús puhulásáig hogy az ízek összeérjenek.

8. Töltsd meg az édesburgonyákat: Amikor az édesburgonyák megsültek, óvatosan vágd félbe, és kanalazz a húsragu keverékből a tetejére

9. Bőségesen szórd meg a reszelt sajttal, majd tedd vissza a sütőbe 5-10 percre, amíg a sajt megolvad.

10. Friss petrezselyemmel díszítve tálald.

Jó étvágyat kívánok !

Szívesen fogadlak az életmód váltó csoportomban, gyere nézz be hozzám oda is!”

Az eredeti bejegyzést itt nézheted meg:

(Érezd jól magad, egyél finomakat/Facebook)