Sajttal sült édesburgonya pikáns húsraguval – ezzel az étellel minden vendéget leveszel a lábáról.
Az Érezd jól magad, egyél finomakat Facebook-oldal egy olyan különleges receptet osztott meg, amit neked is ismerned kell.
A receptet teljes egészében közöljük:
„Sajttal Sült Édesburgonya Pikáns Húsraguval.
Ez a sajttal sült édesburgonya pikáns húsraguval tökéletes választás egy ízletes vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Az édesburgonya édes íze és a fűszeres húsragu kombinációja mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók:
4 nagy édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj( zsír)
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
300 g darált hús
1 közepes hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 teáskanál paprika
1 teáskanál kömény
Csésze paradicsomszósz
Csésze reszelt sajt (pl. cheddar vagy mozzarella)
Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra
2. Alaposan mosd meg az édesburgonyákat, majd vágd le a végeiket. Készíts hosszanti bemetszéseket, hogy a sütés során gőz távozhasson.
3. Kend be az édesburgonyákat olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.
4. Helyezd az édesburgonyákat egy tepsibe, és süsd őket körülbelül 45-50 percig, amíg puhák nem lesznek.
5. Készítsd el a húsragut: Egy serpenyőben hevítsd fel egy kis olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsd, amíg üveges nem lesz.
6. Tedd bele a darált húst, és pirítsd meg, amíg meg nem barnul. Fűszerezd paprikával és köménnyel.
7. Keverd bele a paradicsomszószt, és főzd a hús puhulásáig hogy az ízek összeérjenek.
8. Töltsd meg az édesburgonyákat: Amikor az édesburgonyák megsültek, óvatosan vágd félbe, és kanalazz a húsragu keverékből a tetejére
9. Bőségesen szórd meg a reszelt sajttal, majd tedd vissza a sütőbe 5-10 percre, amíg a sajt megolvad.
10. Friss petrezselyemmel díszítve tálald.
Jó étvágyat kívánok !
Szívesen fogadlak az életmód váltó csoportomban, gyere nézz be hozzám oda is!”
Az eredeti bejegyzést itt nézheted meg:
(Érezd jól magad, egyél finomakat/Facebook)