Akár egy összejövetelre készülsz, akár csak a családot szeretnéd egy kis nasival meglepni, a fűszeres kolbászleveles pite a biztos választás.

A Házi Receptek egy olyan könnyen elkészíthető eledelt receptjét tette közzé a Facebook-oldalán, amivel nem lehet mellélőni. Mutatjuk a fűszerese kolbászleveles pite receptjét!

A bejegyzést teljes egészében közöljük:

„Fűszeres Kolbászleveles Pite 🌭🥧

Ez a fűszeres kolbászleveles pite tökéletes választás bármilyen összejövetelre! Az ízletes kolbász és a ropogós leveles tészta kombinációja mindenkit levesz a lábáról. Próbáld ki, és garantáltan a kedvenc ételük lesz!

Hozzávalók:

1. 500 g fűszeres kolbász

2. 1 csomag leveles tészta

3. 1 tojás (a kenéshez)

4. 1 közepes hagyma

5. 2 gerezd fokhagyma

6. 1 teáskanál paprika

7. 1/2 teáskanál só

8. 1/2 teáskanál bors

9. 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (400°F).

2. Hagyma és fokhagyma: Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.

3. Kolbász pirítása: Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre, majd tedd bele a felkockázott kolbászt. Főzd 5-7 percig, amíg a kolbász megpirul.

4. Fűszerezés: Szórd meg a kolbászos keveréket paprikával, sóval és borssal, majd keverd jól össze. Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.

5. Tészta előkészítése: Nyújtsd ki a leveles tésztát egy lisztezett felületen, majd vágd ki a kívánt formát.

6. Töltés: A tészta közepére helyezd a kolbászos keveréket, majd hajtsd rá a tészta széleit, hogy becsomagold a tölteléket.

7. Kenés: A tetejét kend meg a felvert tojással, hogy szép aranybarna legyen.

8. Sütés: Helyezd a pitét egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

9. Tálalás: Vedd ki a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen!”

Az eredeti bejegyzést itt tudod megnézni:

(Házi Receptek/Facebook)