Akár egy összejövetelre készülsz, akár csak a családot szeretnéd egy kis nasival meglepni, a fűszeres kolbászleveles pite a biztos választás.
A Házi Receptek egy olyan könnyen elkészíthető eledelt receptjét tette közzé a Facebook-oldalán, amivel nem lehet mellélőni. Mutatjuk a fűszerese kolbászleveles pite receptjét!
A bejegyzést teljes egészében közöljük:
„Fűszeres Kolbászleveles Pite 🌭🥧
Ez a fűszeres kolbászleveles pite tökéletes választás bármilyen összejövetelre! Az ízletes kolbász és a ropogós leveles tészta kombinációja mindenkit levesz a lábáról. Próbáld ki, és garantáltan a kedvenc ételük lesz!
Hozzávalók:
1. 500 g fűszeres kolbász
2. 1 csomag leveles tészta
3. 1 tojás (a kenéshez)
4. 1 közepes hagyma
5. 2 gerezd fokhagyma
6. 1 teáskanál paprika
7. 1/2 teáskanál só
8. 1/2 teáskanál bors
9. 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (400°F).
2. Hagyma és fokhagyma: Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.
3. Kolbász pirítása: Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre, majd tedd bele a felkockázott kolbászt. Főzd 5-7 percig, amíg a kolbász megpirul.
4. Fűszerezés: Szórd meg a kolbászos keveréket paprikával, sóval és borssal, majd keverd jól össze. Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.
5. Tészta előkészítése: Nyújtsd ki a leveles tésztát egy lisztezett felületen, majd vágd ki a kívánt formát.
6. Töltés: A tészta közepére helyezd a kolbászos keveréket, majd hajtsd rá a tészta széleit, hogy becsomagold a tölteléket.
7. Kenés: A tetejét kend meg a felvert tojással, hogy szép aranybarna legyen.
8. Sütés: Helyezd a pitét egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
9. Tálalás: Vedd ki a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen!”
Az eredeti bejegyzést itt tudod megnézni:
(Házi Receptek/Facebook)