A málnalekváros piskóta tekercs ezzel a recepttel negyed óra alatt kész van, a család pedig garantáltan pár perc alatt szétkapkodja.
Ez a málnalekváros piskóta tekercs kiváló nasi a szürke novemberi napokra. Mutatjuk a Házi Receptek Facebook-oldal legfrissebb receptjét!
„Málnalekváros Piskóta Tekercs 🍰
Ez a málnalekváros piskóta tekercs egy igazi ínycsiklandó desszert, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. Könnyű, puha és édes, garantáltan elvarázsol mindenkit!
Hozzávalók:
1. 4 tojás
2. 100 g cukor
3. 100 g liszt
4. 1 teáskanál sütőpor
5. 200 g málnalekvár
6. 100 g porcukor (a díszítéshez)
7. 1 evőkanál citromlé (a díszítéshez)
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F).
2. Készítsd el a tojásos keveréket: Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.
3. Add hozzá a lisztet: Szitáld bele a lisztet és a sütőport a tojásos keverékbe, majd óvatosan forgasd össze.
4. Süsd meg a piskótát: Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarna és ruganyos lesz.
5. Hűtsd le: Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni pár percig, majd fordítsd át egy nedves konyharuhára, és óvatosan húzd le a sütőpapírt.
6. Kend meg a lekvárral: Egyenletesen kend el a málnalekvárt a piskótán, majd óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével.
7. Díszítsd: A porcukrot keverd el a citromlével, majd szórd meg a tekercset a cukros keverékkel.
8. Tálalás: Szeleteld fel a tekercset, és tálald azonnal, hogy mindenki élvezhesse ezt a finom édességet!”
Az eredeti bejegyzést itt lehet megnézni:
(Házi Receptek/Facebook)