A málnalekváros piskóta tekercs ezzel a recepttel negyed óra alatt kész van, a család pedig garantáltan pár perc alatt szétkapkodja.

Ez a málnalekváros piskóta tekercs kiváló nasi a szürke novemberi napokra. Mutatjuk a Házi Receptek Facebook-oldal legfrissebb receptjét!

„Málnalekváros Piskóta Tekercs 🍰

Ez a málnalekváros piskóta tekercs egy igazi ínycsiklandó desszert, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. Könnyű, puha és édes, garantáltan elvarázsol mindenkit!

Hozzávalók:

1. 4 tojás

2. 100 g cukor

3. 100 g liszt

4. 1 teáskanál sütőpor

5. 200 g málnalekvár

6. 100 g porcukor (a díszítéshez)

7. 1 evőkanál citromlé (a díszítéshez)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F).

2. Készítsd el a tojásos keveréket: Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.

3. Add hozzá a lisztet: Szitáld bele a lisztet és a sütőport a tojásos keverékbe, majd óvatosan forgasd össze.

4. Süsd meg a piskótát: Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarna és ruganyos lesz.

5. Hűtsd le: Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni pár percig, majd fordítsd át egy nedves konyharuhára, és óvatosan húzd le a sütőpapírt.

6. Kend meg a lekvárral: Egyenletesen kend el a málnalekvárt a piskótán, majd óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével.

7. Díszítsd: A porcukrot keverd el a citromlével, majd szórd meg a tekercset a cukros keverékkel.

8. Tálalás: Szeleteld fel a tekercset, és tálald azonnal, hogy mindenki élvezhesse ezt a finom édességet!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megnézni:

(Házi Receptek/Facebook)