A mézeskalács szelet olyan sütemény, amellyel az adventi időszakban bármikor meglepheted a családot.

A mézeskalács az egyik legklasszikusabb édesség, amit karácsonykor el szoktunk készíteni a családnak. Ám a klasszikus eledel mellett vannak olyan titkok is, amit nem ismer a legtöbb háziasszony. Éppen ezért osztjuk meg most veletek a mézeskalács szelet receptjét.

A Recept ötletek Facebook-bejegyzését teljes egészében közöljük:

„Mézeskalács szelet

Hozzávalók:

500gr liszt,

1 tojás

60gr margarin

250gr méz

1 kávés 🥄 fahéj

1 csomag mézeskalács fűszerkeverék

1,5-2 kávés 🥄 szódabikarbóna

Krémhez;

2 dl búzadara

1 liter tej

2 cs.van.cukor

400gr vaj vagy margarin

350gr porcukor

Elkészítés;

A tészta hozzávalóit 1 tálban összekeverjük.Mèzet a vajjal össze melegítjük .Ezt adjuk a lisztes keverékhez ,+a tojást.Ha esetleg nagyon száraz a tésztánk vizet adunk hozzá ha lágy 1 kis lisztet szórjunk hozzá.

Egy napig letakarva állni hagyjuk a tésztát.

A búzadarából a tejjel sűrű krémet főzzünk,lehütjük .A lapokat 4 részre osztva lègkeverèses sütőben 200 C -on 5-10perc alatt készre sütjük.A lapokat össze töltjük,a tetejére porcukrot szórhatunk.”

Az eredeti bejegyzést itt tudod megnézni:

(Recept ötletek/Facebook)