A mézeskalács szelet olyan sütemény, amellyel az adventi időszakban bármikor meglepheted a családot.
A mézeskalács az egyik legklasszikusabb édesség, amit karácsonykor el szoktunk készíteni a családnak. Ám a klasszikus eledel mellett vannak olyan titkok is, amit nem ismer a legtöbb háziasszony. Éppen ezért osztjuk meg most veletek a mézeskalács szelet receptjét.
A Recept ötletek Facebook-bejegyzését teljes egészében közöljük:
„Mézeskalács szelet
Hozzávalók:
500gr liszt,
1 tojás
60gr margarin
250gr méz
1 kávés 🥄 fahéj
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1,5-2 kávés 🥄 szódabikarbóna
Krémhez;
2 dl búzadara
1 liter tej
2 cs.van.cukor
400gr vaj vagy margarin
350gr porcukor
Elkészítés;
A tészta hozzávalóit 1 tálban összekeverjük.Mèzet a vajjal össze melegítjük .Ezt adjuk a lisztes keverékhez ,+a tojást.Ha esetleg nagyon száraz a tésztánk vizet adunk hozzá ha lágy 1 kis lisztet szórjunk hozzá.
Egy napig letakarva állni hagyjuk a tésztát.
A búzadarából a tejjel sűrű krémet főzzünk,lehütjük .A lapokat 4 részre osztva lègkeverèses sütőben 200 C -on 5-10perc alatt készre sütjük.A lapokat össze töltjük,a tetejére porcukrot szórhatunk.”
Az eredeti bejegyzést itt tudod megnézni:
(Recept ötletek/Facebook)