Ezzel a puha, vajas tésztájú kiflivel bármikor meglepheted a családot, vagy ha vendégek jönnek, garantált lesz a sikered náluk.
Ezúttal a puha, vajas tésztájú házi kifli receptjével lepünk meg titeket. Ezzel bármikor meglepheted a családot, vagy a vendégeket is elkápráztathatod úgy, hogy nem fogod győzni a dicséretek fogadását.
A Házi Receptek Facebook-oldal bejegyzését a recepttel teljes egészében közöljük:
„Kifli Zsírral Gyúrva 🥐
Ez a kifli recept tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni a családnak vagy a barátoknak. A puha, vajas tésztájú kiflik mindenki kedvence lesz, és garantáltan elnyeri a tetszésüket!
Hozzávalók:
1. 50 dkg liszt
2. 25 dkg zsír
3. 1 teáskanál só
4. 1 teáskanál cukor
5. 2,5 dl tej
6. 1 csomag élesztő
7. 1 tojás (a kenéshez)
8. Töltelék (pl. lekvár, túró, vagy dió)
Elkészítés:
1. Készítsd el a tésztát: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a cukrot.
2. Olvaszd meg a zsírt: A zsírt olvaszd meg, majd add hozzá a lisztes keverékhez.
3. Aktiváld az élesztőt: A tejet melegítsd meg, majd add hozzá az élesztőt, és hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
4. Keverd össze: A felfuttatott élesztőt öntsd a liszthez, és gyúrd össze a tésztát.
5. Pihentesd: Takard le a tálat, és hagyd a tésztát pihenni 30 percig, amíg megkel.
6. Formázd meg a kifliket: A megkelt tésztát oszd 8-10 részre, majd nyújtsd ki mindegyiket kör alakúra.
7. Töltsd meg: A köröket töltsd meg a választott töltelékkel, majd hajtsd félbe, és vágd fel cikkekre.
8. Kenj meg: A kifliket kend meg a felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjanak.
9. Süsd meg: Helyezd a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 180°C-on (350°F) körülbelül 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.
10. Tálalás: Várd meg, amíg kihűlnek, majd tálald őket frissen, és élvezd a puha, vajas ízeket!”
Az eredeti bejegyzést itt tudod megnézni:
(Házi Receptek/Facebook)