Ezzel a puha, vajas tésztájú kiflivel bármikor meglepheted a családot, vagy ha vendégek jönnek, garantált lesz a sikered náluk.

Ezúttal a puha, vajas tésztájú házi kifli receptjével lepünk meg titeket. Ezzel bármikor meglepheted a családot, vagy a vendégeket is elkápráztathatod úgy, hogy nem fogod győzni a dicséretek fogadását.

A Házi Receptek Facebook-oldal bejegyzését a recepttel teljes egészében közöljük:

„Kifli Zsírral Gyúrva 🥐

Ez a kifli recept tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni a családnak vagy a barátoknak. A puha, vajas tésztájú kiflik mindenki kedvence lesz, és garantáltan elnyeri a tetszésüket!

Hozzávalók:

1. 50 dkg liszt

2. 25 dkg zsír

3. 1 teáskanál só

4. 1 teáskanál cukor

5. 2,5 dl tej

6. 1 csomag élesztő

7. 1 tojás (a kenéshez)

8. Töltelék (pl. lekvár, túró, vagy dió)

Elkészítés:

1. Készítsd el a tésztát: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a cukrot.

2. Olvaszd meg a zsírt: A zsírt olvaszd meg, majd add hozzá a lisztes keverékhez.

3. Aktiváld az élesztőt: A tejet melegítsd meg, majd add hozzá az élesztőt, és hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

4. Keverd össze: A felfuttatott élesztőt öntsd a liszthez, és gyúrd össze a tésztát.

5. Pihentesd: Takard le a tálat, és hagyd a tésztát pihenni 30 percig, amíg megkel.

6. Formázd meg a kifliket: A megkelt tésztát oszd 8-10 részre, majd nyújtsd ki mindegyiket kör alakúra.

7. Töltsd meg: A köröket töltsd meg a választott töltelékkel, majd hajtsd félbe, és vágd fel cikkekre.

8. Kenj meg: A kifliket kend meg a felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjanak.

9. Süsd meg: Helyezd a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 180°C-on (350°F) körülbelül 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.

10. Tálalás: Várd meg, amíg kihűlnek, majd tálald őket frissen, és élvezd a puha, vajas ízeket!”

Az eredeti bejegyzést itt tudod megnézni:

(Házi Receptek/Facebook)