Van, amikor nincs sok időnk az ebédre, de szeretnénk valami egészséges ételt fogyasztani. Ilyenkor jön jól ez az egyszerű Cézár saláta recept.
A Házi Receptek Facebook-oldal ezúttal a Cézár saláta receptjét osztotta meg. A bejegyzést teljes egészében közöljük.
„Cézár Saláta 🥗
Ez a klasszikus Cézár saláta tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. Friss, ropogós zöldségek és ízletes öntet kombinációja, ami minden falatnál elvarázsol!
Hozzávalók:
1 fej római saláta
1 csésze krutonnal
1/2 csésze reszelt parmezán sajt
1/4 csésze olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál Worcestershire szósz
1 gerezd fokhagyma (zúzott)
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Készítsd elő a salátát: Mosd meg a római salátát, majd tépd kisebb darabokra, és tedd egy nagy tálba.
2. Készítsd el az öntetet: Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, Worcestershire szószt, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
3. Öntsd az öntetet a salátára: A kész öntetet öntsd a salátára, és alaposan forgasd össze, hogy minden levél jól bevonódjon.
4. Adj hozzá krutont: Szórd meg a salátát a krutonnal, és óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze.
5. Tálald: Végül szórd meg a reszelt parmezán sajttal, és azonnal tálald, hogy a saláta friss és ropogós maradjon!”
Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:
(Házi Receptek/Facebook)