Van, amikor nincs sok időnk az ebédre, de szeretnénk valami egészséges ételt fogyasztani. Ilyenkor jön jól ez az egyszerű Cézár saláta recept.

A Házi Receptek Facebook-oldal ezúttal a Cézár saláta receptjét osztotta meg. A bejegyzést teljes egészében közöljük.

„Cézár Saláta 🥗

Ez a klasszikus Cézár saláta tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. Friss, ropogós zöldségek és ízletes öntet kombinációja, ami minden falatnál elvarázsol!

Hozzávalók:

1 fej római saláta

1 csésze krutonnal

1/2 csésze reszelt parmezán sajt

1/4 csésze olívaolaj

2 evőkanál citromlé

1 teáskanál Worcestershire szósz

1 gerezd fokhagyma (zúzott)

Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Készítsd elő a salátát: Mosd meg a római salátát, majd tépd kisebb darabokra, és tedd egy nagy tálba.

2. Készítsd el az öntetet: Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, Worcestershire szószt, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

3. Öntsd az öntetet a salátára: A kész öntetet öntsd a salátára, és alaposan forgasd össze, hogy minden levél jól bevonódjon.

4. Adj hozzá krutont: Szórd meg a salátát a krutonnal, és óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze.

5. Tálald: Végül szórd meg a reszelt parmezán sajttal, és azonnal tálald, hogy a saláta friss és ropogós maradjon!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Házi Receptek/Facebook)