Sokan nem tudják, hogy lehet-e mikrohullámú sütőben is felmelegíteni a virslit, vagy mindenképp vízben kell megfőzni.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) olvasói kérdésre válaszolva a Facebook-oldalán írta meg, hogyan kell biztonságosan felmelegíteni a virslit.
A NÉBIH szerdai bejegyzését teljes egészében közöljük:
„A Nébih válasza📢
A virsli „főzése” tulajdonképpen a felmelegítést jelenti, mely során egy-két percig javasolt forrásban lévő vízben tartani, ezzel elkerülve, hogy kifőjenek belőle az ízanyagok.👆
Mivel a virsli hőkezelt, azaz főtt termék, ezért élelmiszerbiztonsági szempontból nem jelent kockázatot, ha a fogyasztó nem főzi át teljesen, vagy akár csak mikrohullámú sütőben melegíti fel.🌭
A legjobb érzékszervi tulajdonságok eléréséhez minden termék esetén javasolt a gyártó által a címkén feltüntetett elkészítési javaslatot követni.😉
A kérdéseket továbbra is a [email protected] címre várjuk. A válasszal szerdánként jelentkezünk.”
Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:
(Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal/Facebook)
(Borítóképünkön Nemes Imre, a NÉBIH vezetője látható)