Mutatjuk a bárányhúsos pörkölt receptjét.
A bárányhús elkészítését sokan elrontják, pedig néhány egyszerű trükkel tökéletesen finomra és puhára lehet főzni.
Mutatjuk a Házi Receptek Facebook-oldal receptjét, ami segítségével elkészíthető a tökéletes bárányhúsos pörkölt!
„Bárányhúsos Pörkölt 🍖
Ez a bárányhúsos pörkölt egy igazi ínycsiklandó fogás, amely tökéletes választás családi ebédekhez vagy baráti összejövetelekhez. A fűszerek és a zöldségek harmonikus kombinációja garantálja, hogy mindenki elégedetten távozik az asztaltól!
Hozzávalók:
1. 1 kg bárányhús (lehetőleg lapocka vagy comb)
2. 2 evőkanál olívaolaj
3. 2 nagy hagyma
4. 3 gerezd fokhagyma
5. 2 sárgarépa
6. 2 paprika (piros és zöld)
7. 3 közepes paradicsom
8. 1 teáskanál pirospaprika
9. 1 teáskanál kömény
10. 1 teáskanál só
11. 1/2 teáskanál bors
12. 1 liter víz
13. 2 babérlevél
14. Friss petrezselyem (a tálaláshoz)
Elkészítés:
1. Előkészítés: A bárányhúst vágd kockákra, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a sárgarépát és a paprikát karikázd fel, a paradicsomot pedig kockázd fel.
2. Pirítás: Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
3. Hús hozzáadása: Tedd bele a bárányhúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.
4. Zöldségek: Add hozzá a sárgarépát, a paprikát és a paradicsomot, majd keverd össze.
5. Fűszerezés: Szórd meg a pirospaprikával, köménnyel, sóval és borssal. Keverd jól össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
6. Főzés: Öntsd hozzá a vizet, add hozzá a babérleveleket, majd forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön körülbelül 1,5-2 órán át, amíg a hús puha nem lesz.
7. Tálalás: Tálald forrón, friss petrezselyemmel megszórva. Kínálj mellé friss kenyeret vagy főtt rizst!”
Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:
(Házi Receptek/Facebook)