Mutatjuk a bárányhúsos pörkölt receptjét.

A bárányhús elkészítését sokan elrontják, pedig néhány egyszerű trükkel tökéletesen finomra és puhára lehet főzni.

Mutatjuk a Házi Receptek Facebook-oldal receptjét, ami segítségével elkészíthető a tökéletes bárányhúsos pörkölt!

„Bárányhúsos Pörkölt 🍖

Ez a bárányhúsos pörkölt egy igazi ínycsiklandó fogás, amely tökéletes választás családi ebédekhez vagy baráti összejövetelekhez. A fűszerek és a zöldségek harmonikus kombinációja garantálja, hogy mindenki elégedetten távozik az asztaltól!

Hozzávalók:

1. 1 kg bárányhús (lehetőleg lapocka vagy comb)

2. 2 evőkanál olívaolaj

3. 2 nagy hagyma

4. 3 gerezd fokhagyma

5. 2 sárgarépa

6. 2 paprika (piros és zöld)

7. 3 közepes paradicsom

8. 1 teáskanál pirospaprika

9. 1 teáskanál kömény

10. 1 teáskanál só

11. 1/2 teáskanál bors

12. 1 liter víz

13. 2 babérlevél

14. Friss petrezselyem (a tálaláshoz)

Elkészítés:

1. Előkészítés: A bárányhúst vágd kockákra, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a sárgarépát és a paprikát karikázd fel, a paradicsomot pedig kockázd fel.

2. Pirítás: Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

3. Hús hozzáadása: Tedd bele a bárányhúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

4. Zöldségek: Add hozzá a sárgarépát, a paprikát és a paradicsomot, majd keverd össze.

5. Fűszerezés: Szórd meg a pirospaprikával, köménnyel, sóval és borssal. Keverd jól össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

6. Főzés: Öntsd hozzá a vizet, add hozzá a babérleveleket, majd forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön körülbelül 1,5-2 órán át, amíg a hús puha nem lesz.

7. Tálalás: Tálald forrón, friss petrezselyemmel megszórva. Kínálj mellé friss kenyeret vagy főtt rizst!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Házi Receptek/Facebook)