Ezt a tortát vétek kihagyni.
A görög joghurtos torta könnyed és krémes, elolvad a szádban. Gazdagíthatod gyümölccsel, de önmagában is mennyei desszert.
Hozávalók:
- 400 gramm görög joghurt
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 4 tojás (válaszd el a fehérjét a sárgájától)
- 1 csipet só
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- porcukor a tetejére
- 18 centi átmérőjű tortaforma
Elkészítés:
Egy nagy tálban a tojások sárgáját a cukorral verd habosra.
Add hozzá a görög joghurtot a tojássárgája és cukor keverékéhez, majd keverd jól össze.
A kukoricakeményítőt és a sütőport szitáld a tálba a joghurtos keverékhez, és keverd simára.
Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, amíg „megáll benne a kanál”.
A finoman felvert tojásfehérjét add a joghurtos keverékhez. Alulról felfelé haladva keverd, hogy minél kevésbé törd össze a tojáshabot.
A tortaformát vajazd ki, majd szórd meg liszttel.
Öntsd a keveréket az előkészített serpenyőbe, és egy spatulával simítsd el.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd süsd a tésztát 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Ha megsült, hagyd hűlni a tortát néhány percig a tepsiben, majd tedd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Tálalás előtt porcukorral szórd meg a tetejét.
Jó étvágyat!