Ezt a tortát vétek kihagyni.

A görög joghurtos torta könnyed és krémes, elolvad a szádban. Gazdagíthatod gyümölccsel, de önmagában is mennyei desszert.

Hozávalók:

  • 400 gramm görög joghurt
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 tojás (válaszd el a fehérjét a sárgájától)
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • porcukor a tetejére
  • 18 centi átmérőjű tortaforma

Elkészítés:

Egy nagy tálban a tojások sárgáját a cukorral verd habosra.

Add hozzá a görög joghurtot a tojássárgája és cukor keverékéhez, majd keverd jól össze.

A kukoricakeményítőt és a sütőport szitáld a tálba a joghurtos keverékhez, és keverd simára.

Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, amíg „megáll benne a kanál”.

A finoman felvert tojásfehérjét add a joghurtos keverékhez. Alulról felfelé haladva keverd, hogy minél kevésbé törd össze a tojáshabot.

A tortaformát vajazd ki, majd szórd meg liszttel.

Öntsd a keveréket az előkészített serpenyőbe, és egy spatulával simítsd el.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd süsd a tésztát 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

Ha megsült, hagyd hűlni a tortát néhány percig a tepsiben, majd tedd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Tálalás előtt porcukorral szórd meg a tetejét.

Jó étvágyat!