A szendvicskenyér reggelihez, ebédhez és vacsorához is jól jöhet, ha azonban otthon készítjük el, akkor sokkal puhább, frissebb és ízletesebb lesz, mint a bolti.

A szendvicskenyér olyan alapvető élelmiszer, ami minden háztartásban jól jön. Ugyanakkor a többségünk boltban veszi meg a nem igazán finom készítményeket. Most ezért mutatunk egy olyan friss, puha és ízletes házi szendvicskenyér receptet, amivel garantáltan nagy sikert érhetsz el a családnál.

A Házi Receptek Facebook-oldal bejegyzését teljes egészében közöljük.

„Szendvicskenyér 🍞

Ez a házi készítésű szendvicskenyér tökéletes választás a reggelikhez vagy a könnyű ebédekhez. Friss, puha és ízletes, garantáltan mindenki kedvence lesz!

Hozzávalók:

1. 500 g liszt

2. 300 ml langyos víz

3. 10 g só

4. 7 g száraz élesztő

5. 1 evőkanál cukor

6. 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Keverd össze az élesztőt és a cukrot: Egy kis tálban add hozzá a langyos vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyj neki 10 percet, amíg habos nem lesz.

2. Készítsd el a tésztát: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Öntsd hozzá a habos élesztőt és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni.

3. Gyúrd a tésztát: Gyúrd a tésztát 10-15 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet, hogy ne ragadjon.

4. Keleszd a tésztát: Tedd a tésztát egy enyhén olajozott tálba, takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.

5. Formázd meg a kenyeret: Miután megkelt, borítsd ki a tésztát egy lisztezett felületre, és formázd meg a kívánt alakra (pl. vekni).

6. Második kelesztés: Helyezd a formázott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, takard le, és hagyd kelni még 30 percig.

7. Süsd meg a kenyeret: Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (428°F). Süsd a kenyeret 25-30 percig, amíg aranybarna és üreges hangot ad, ha megkopogtatod az alját.

8. Hűtsd le: Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni rácson, mielőtt felszeletelnéd.

Tálalás: Frissen szeletelve, vajjal vagy kedvenc feltéteiddel tálald ezt a finom szendvicskenyeret!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Házi Receptek/Facebook)