A szendvicskenyér reggelihez, ebédhez és vacsorához is jól jöhet, ha azonban otthon készítjük el, akkor sokkal puhább, frissebb és ízletesebb lesz, mint a bolti.
A szendvicskenyér olyan alapvető élelmiszer, ami minden háztartásban jól jön. Ugyanakkor a többségünk boltban veszi meg a nem igazán finom készítményeket. Most ezért mutatunk egy olyan friss, puha és ízletes házi szendvicskenyér receptet, amivel garantáltan nagy sikert érhetsz el a családnál.
A Házi Receptek Facebook-oldal bejegyzését teljes egészében közöljük.
„Szendvicskenyér 🍞
Ez a házi készítésű szendvicskenyér tökéletes választás a reggelikhez vagy a könnyű ebédekhez. Friss, puha és ízletes, garantáltan mindenki kedvence lesz!
Hozzávalók:
1. 500 g liszt
2. 300 ml langyos víz
3. 10 g só
4. 7 g száraz élesztő
5. 1 evőkanál cukor
6. 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
1. Keverd össze az élesztőt és a cukrot: Egy kis tálban add hozzá a langyos vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyj neki 10 percet, amíg habos nem lesz.
2. Készítsd el a tésztát: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Öntsd hozzá a habos élesztőt és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni.
3. Gyúrd a tésztát: Gyúrd a tésztát 10-15 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet, hogy ne ragadjon.
4. Keleszd a tésztát: Tedd a tésztát egy enyhén olajozott tálba, takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.
5. Formázd meg a kenyeret: Miután megkelt, borítsd ki a tésztát egy lisztezett felületre, és formázd meg a kívánt alakra (pl. vekni).
6. Második kelesztés: Helyezd a formázott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, takard le, és hagyd kelni még 30 percig.
7. Süsd meg a kenyeret: Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (428°F). Süsd a kenyeret 25-30 percig, amíg aranybarna és üreges hangot ad, ha megkopogtatod az alját.
8. Hűtsd le: Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni rácson, mielőtt felszeletelnéd.
Tálalás: Frissen szeletelve, vajjal vagy kedvenc feltéteiddel tálald ezt a finom szendvicskenyeret!”
Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:
(Házi Receptek/Facebook)