Mind a tíz ujjad megnyalod utána.
Mutatjuk a nap finomságát: A legjobb „csupacsokis” rolád
Ha nagyon ennél valamilyen csokis finomságot, de nem szeretnél naphosszat a konyhában bajlódni, akkor imádni fogod ezt a csokis rolád receptet.
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
Kapcsolódó: Egy recept, ami mindig jól jön: Friss, puha és ízletes házi szendvicskenyér
A krémhez:
4 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
6 dkg natúr kakaópor
2 dkg liszt
3 tojássárgája
20 dkg cukor
30 dkg vaj
Kapcsolódó: Ez a mennyei narancstorta megédesíti az estéidet: Mindenki a receptet fogja kérni
Elkészítés:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük a tojássárgákat és óvatos mozdulatokkal a lisztet is. Egy tepsiben elsimítjuk sütőpapíron, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük, még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt.
A krém elkészítéséhez a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lisztet és a tojássárgákat csomómentesre keverjük és közepes lángon puding állagúra főzzük. Amikor készen van, kihűtjük, átkeverjük. Hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük.
A kihűlt piskótát a krém körülbelül háromnegyedével kenjük meg, feltekerés után pedig kívülről is megkenjük a roládot.
Egy órára betesszük a hűtőbe, utána szépen szeletelhető.
(A StreetKitchen nyomán)