Mutatjuk a nap finomságát: A legjobb „csupacsokis” rolád

Mind a tíz ujjad megnyalod utána.

Mutatjuk a nap finomságát: A legjobb „csupacsokis” rolád

Ha nagyon ennél valamilyen csokis finomságot, de nem szeretnél naphosszat a konyhában bajlódni, akkor imádni fogod ezt a csokis rolád receptet.

Hozzávalók:

A piskótához:

6 db tojás

12 dkg cukor

15 dkg liszt

Kapcsolódó: Egy recept, ami mindig jól jön: Friss, puha és ízletes házi szendvicskenyér

A krémhez:

4 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

6 dkg natúr kakaópor

2 dkg liszt

3 tojássárgája

20 dkg cukor

30 dkg vaj

Kapcsolódó: Ez a mennyei narancstorta megédesíti az estéidet: Mindenki a receptet fogja kérni

Elkészítés:

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük a tojássárgákat és óvatos mozdulatokkal a lisztet is. Egy tepsiben elsimítjuk sütőpapíron, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük, még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt.

A krém elkészítéséhez a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lisztet és a tojássárgákat csomómentesre keverjük és közepes lángon puding állagúra főzzük. Amikor készen van, kihűtjük, átkeverjük. Hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük.

A kihűlt piskótát a krém körülbelül háromnegyedével kenjük meg, feltekerés után pedig kívülről is megkenjük a roládot.

Egy órára betesszük a hűtőbe, utána szépen szeletelhető.

(A StreetKitchen nyomán)