A karácsonyi hópehely sütemény olyan édesség, amivel az ünnepek alatt meglepheted a bejgliben megfáradt családot és vendégeket.

A karácsonyi asztal legjellegzetesebb édessége a bejgli és a mézeskalács. Ám miután ezekből már telítődött mindenki, jó, ha a háziasszony meg tudja lepni a családot és a vendégeket egy különleges desszerttel. Ezért mutatjuk most nektek a karácsonyi hópehely sütemény receptjét.

A Házi Receptek Facebook-oldal bejegyzését teljes egészében közöljük:

„Karácsonyi Hópehely Sütemény ❄️

Ez a karácsonyi hópehely sütemény tökéletes választás az ünnepi asztalra! Könnyű, puha és ízletes, mindenki imádni fogja. Készítsd el ezt a különleges édességet, és varázsold el a családodat!

Hozzávalók:

1. 250 g vaj

2. 200 g cukor

3. 4 tojás

4. 300 g liszt

5. 1 csomag sütőpor

6. 1 teáskanál vanília kivonat

7. 100 g porcukor (a díszítéshez)

8. 50 g kókuszreszelék (a díszítéshez)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F).

2. Keverd össze a vajat és a cukrot: Egy nagy tálban keverd össze a puha vajat és a cukrot, amíg krémes állagú nem lesz.

3. Add hozzá a tojásokat: Egyesével add hozzá a tojásokat, és jól keverd el mindegyikkel.

4. Szitáld a száraz hozzávalókat: Egy másik tálban szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan add hozzá a vajas keverékhez.

5. Ízesítsd: Öntsd bele a vanília kivonatot, és alaposan keverd össze az egészet.

6. Süsd meg a tésztát: Öntsd a tésztát egy kivajazott tepsibe, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

7. Hűtsd le: Miután megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni a tepsiben.

8. Díszítsd: Amikor a sütemény teljesen kihűlt, szórd meg porcukorral és kókuszreszelékkel, hogy hópehely hatást érj el.

9. Tálalás: Vágd fel a süteményt kockákra, és tálald az ünnepi asztalon!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Házi Receptek/Facebook)