A karácsonyi hópehely sütemény olyan édesség, amivel az ünnepek alatt meglepheted a bejgliben megfáradt családot és vendégeket.
A karácsonyi asztal legjellegzetesebb édessége a bejgli és a mézeskalács. Ám miután ezekből már telítődött mindenki, jó, ha a háziasszony meg tudja lepni a családot és a vendégeket egy különleges desszerttel. Ezért mutatjuk most nektek a karácsonyi hópehely sütemény receptjét.
A Házi Receptek Facebook-oldal bejegyzését teljes egészében közöljük:
„Karácsonyi Hópehely Sütemény ❄️
Ez a karácsonyi hópehely sütemény tökéletes választás az ünnepi asztalra! Könnyű, puha és ízletes, mindenki imádni fogja. Készítsd el ezt a különleges édességet, és varázsold el a családodat!
Hozzávalók:
1. 250 g vaj
2. 200 g cukor
3. 4 tojás
4. 300 g liszt
5. 1 csomag sütőpor
6. 1 teáskanál vanília kivonat
7. 100 g porcukor (a díszítéshez)
8. 50 g kókuszreszelék (a díszítéshez)
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F).
2. Keverd össze a vajat és a cukrot: Egy nagy tálban keverd össze a puha vajat és a cukrot, amíg krémes állagú nem lesz.
3. Add hozzá a tojásokat: Egyesével add hozzá a tojásokat, és jól keverd el mindegyikkel.
4. Szitáld a száraz hozzávalókat: Egy másik tálban szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan add hozzá a vajas keverékhez.
5. Ízesítsd: Öntsd bele a vanília kivonatot, és alaposan keverd össze az egészet.
6. Süsd meg a tésztát: Öntsd a tésztát egy kivajazott tepsibe, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
7. Hűtsd le: Miután megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni a tepsiben.
8. Díszítsd: Amikor a sütemény teljesen kihűlt, szórd meg porcukorral és kókuszreszelékkel, hogy hópehely hatást érj el.
9. Tálalás: Vágd fel a süteményt kockákra, és tálald az ünnepi asztalon!”
Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:
(Házi Receptek/Facebook)