Ezt a különleges édességet maga a Grincs ihlette meg. Mutatjuk a pisztáciás-málnás linzer receptjét.
A Grincs ugyan arról ismert, hogy elrontja a karácsonyt, de az általa megihletett édességre pont az ellenkezője igaz. Ezzel a pisztáciás-málnás linzerrel ha megleped a családot, vagy megkínálod vele a vendégeket, garantált sikerben lesz részed.
Becky IR konyhája Facebook-bejegyzését a recepttel teljes egészében közöljük:
„FOODmas avagy KAJÁcsony 8. rész – Pisztáciás-málnás linzer ❤️🎄
Mostanában annyit néztük a Grincset, hogy meginspirált, így készült a linzerből is egy
Grincs-kiadás. 😂
Hozzávalók:
– 185 g teljes kiőrlésű búzaliszt
– 65 g búza finomliszt
– 50 g darált pisztácia
– 200 g hideg margarin
– 25 g porrá őrölt negyedannyi vagy 100 g poreritrit
– 2 tojássárgája
– 1 kk. vanília aroma
– ½ kk. reszelt narancs vagy citrom héj
– csipet só
– pici zöld gél állagú ételfesték
tölteléknek: hozzáadott cukortól mentes málna lekvár
díszítéshez: olvasztott cukormentes fehércsokoládé, darált pisztácia, liofilizált málna
A száraz hozzávalókat összekeverjük (én le is szitáltam, hogy ne legyen csomós) és elmorzsoljuk a margarinnal. Majd hozzáadjuk a vanília aromát és a tojás sárgákat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Zacskóban egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, kisszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Előmelegített sütőben légkeveréssel sütésen 170 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütési idő függ a linzerek méretétől is!
Megtöltjük a lekvárral és kidíszítjük az olvasztott csokoládéval. Tetejét megszórjuk darált pisztáciával és liofolozált málnával.”
Az eredeti bejegyzést itt tudod megtekinteni:
(Becky IR konyhája/Facebook)