Ezt a különleges édességet maga a Grincs ihlette meg. Mutatjuk a pisztáciás-málnás linzer receptjét.

A Grincs ugyan arról ismert, hogy elrontja a karácsonyt, de az általa megihletett édességre pont az ellenkezője igaz. Ezzel a pisztáciás-málnás linzerrel ha megleped a családot, vagy megkínálod vele a vendégeket, garantált sikerben lesz részed.

Becky IR konyhája Facebook-bejegyzését a recepttel teljes egészében közöljük:

„FOODmas avagy KAJÁcsony 8. rész – Pisztáciás-málnás linzer ❤️🎄

Mostanában annyit néztük a Grincset, hogy meginspirált, így készült a linzerből is egy

Grincs-kiadás. 😂

Hozzávalók:

– 185 g teljes kiőrlésű búzaliszt

– 65 g búza finomliszt

– 50 g darált pisztácia

– 200 g hideg margarin

– 25 g porrá őrölt negyedannyi vagy 100 g poreritrit

– 2 tojássárgája

– 1 kk. vanília aroma

– ½ kk. reszelt narancs vagy citrom héj

– csipet só

– pici zöld gél állagú ételfesték

tölteléknek: hozzáadott cukortól mentes málna lekvár

díszítéshez: olvasztott cukormentes fehércsokoládé, darált pisztácia, liofilizált málna

A száraz hozzávalókat összekeverjük (én le is szitáltam, hogy ne legyen csomós) és elmorzsoljuk a margarinnal. Majd hozzáadjuk a vanília aromát és a tojás sárgákat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Zacskóban egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, kisszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

Előmelegített sütőben légkeveréssel sütésen 170 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütési idő függ a linzerek méretétől is!

Megtöltjük a lekvárral és kidíszítjük az olvasztott csokoládéval. Tetejét megszórjuk darált pisztáciával és liofolozált málnával.”

Az eredeti bejegyzést itt tudod megtekinteni:

(Becky IR konyhája/Facebook)