A gesztenyegolyó olyan tömény karácsonyi gyönyört okoz, hogy bűn lenne kihagynod a menüből!

Minden háziasszony ismeri az érzést, hogy jó lenne karácsonykor a bejgli-mézeskalács mellett valami különleges édességgel is meglepni a családot. Ha te is egy ilyen receptet keresel, és nálatok is édesszájú a család, akkor ne keresgélj tovább! Mutatjuk a gesztenyegolyó receptjét.

Az Érezd jól magad, egyél finomakat Facebook-oldal bejegyzését a recepttel teljes egészében közöljük.

„Karácsonyi recept 🎄

GESZTENYEGOLYÓK🎄

Hozzávalók:
• 250 g cukrozatlan gesztenyepüré

• 100 g kókuszreszelék

• 7-8 szem datolya vagy mazsola (ízlés szerint)

• 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

• Növényi tej (amennyi szükséges az összeállításhoz)

Elkészítés:

1. A datolyát (vagy mazsolát) áztassuk be langyos vízbe 10-15 percre, hogy megpuhuljon, majd pépesítsük.

2. Egy tálban dolgozzuk össze a gesztenyepürét, a pépesített datolyát/mazsolát, a kókuszreszeléket és a kakaóport.

3. Apránként adjunk hozzá annyi növényi tejet, hogy formázható, puha masszát kapjunk.

4. Formáljunk kis golyókat a masszából, és hempergessük meg őket kókuszreszelékben, darált dióban, vagy akár mindkettőben!

5. Tegyük a golyókat pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, és az állaguk tökéletes legyen.

Tipp: Ünnepi hangulatot varázsolhatunk, ha kevés narancshéjat reszelünk a masszához, vagy fahéjjal ízesítjük!

Egyszerű, mégis különleges desszert, ami garantáltan sikert arat az ünnepi asztalon! 🥰

Forrás:Internet

Szívesen fogadlak az életmód váltó csoportomban, gyere nézz be hozzám oda is!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Érezd jól magad, egyél finomakat/Facebook)