A gesztenyegolyó olyan tömény karácsonyi gyönyört okoz, hogy bűn lenne kihagynod a menüből!
Minden háziasszony ismeri az érzést, hogy jó lenne karácsonykor a bejgli-mézeskalács mellett valami különleges édességgel is meglepni a családot. Ha te is egy ilyen receptet keresel, és nálatok is édesszájú a család, akkor ne keresgélj tovább! Mutatjuk a gesztenyegolyó receptjét.
Az Érezd jól magad, egyél finomakat Facebook-oldal bejegyzését a recepttel teljes egészében közöljük.
„Karácsonyi recept 🎄
GESZTENYEGOLYÓK🎄
Hozzávalók:
• 250 g cukrozatlan gesztenyepüré
• 100 g kókuszreszelék
• 7-8 szem datolya vagy mazsola (ízlés szerint)
• 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• Növényi tej (amennyi szükséges az összeállításhoz)
Elkészítés:
1. A datolyát (vagy mazsolát) áztassuk be langyos vízbe 10-15 percre, hogy megpuhuljon, majd pépesítsük.
2. Egy tálban dolgozzuk össze a gesztenyepürét, a pépesített datolyát/mazsolát, a kókuszreszeléket és a kakaóport.
3. Apránként adjunk hozzá annyi növényi tejet, hogy formázható, puha masszát kapjunk.
4. Formáljunk kis golyókat a masszából, és hempergessük meg őket kókuszreszelékben, darált dióban, vagy akár mindkettőben!
5. Tegyük a golyókat pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, és az állaguk tökéletes legyen.
Tipp: Ünnepi hangulatot varázsolhatunk, ha kevés narancshéjat reszelünk a masszához, vagy fahéjjal ízesítjük!
Egyszerű, mégis különleges desszert, ami garantáltan sikert arat az ünnepi asztalon! 🥰
Forrás:Internet
Szívesen fogadlak az életmód váltó csoportomban, gyere nézz be hozzám oda is!”
Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:
(Érezd jól magad, egyél finomakat/Facebook)