Ezt imádni fogod!
Ínycsiklandó svéd gombasaláta: Köretnek és pirítóssal is kiváló
Egyik kedvenc salátánk a svéd gombasaláta, amit köretként és önmagában is fogyaszthatsz, emellett kiváló vendégváró finomság. Azok tetszését is elnyeri majd, akik nem rajonganak a gombáért. Érdemes megkóstolni! Nagymama receptje nálunk mindig beválik:
Kapcsolódó: Már a recepttől is összeér a nyál a szánkban: Így készítsd el a pisztáciás-málnás linzert
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
500 gr csiperkegomba
1 kis sűrített paradicsomkonzerv
2 nagyobb babérlevél
só, bors
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál citromlé
2 evőkanál ketchup
ízlés szerint cukor
Kapcsolódó: Töltött káposzta: A legfinomabb karácsonyi recept
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a szeletelt gombát és a babérlevelet. Kevés vízzel addig főzzük, amíg az el nem párolog. Beletesszük a sűrített paradicsomot, és a többi hozzávalót. Ha kész, megvárjuk, amíg teljesen kihűl és fogyaszthatjuk is.