Ínycsiklandó svéd gombasaláta: Köretnek és pirítóssal is kiváló

Ezt imádni fogod!

Ínycsiklandó svéd gombasaláta: Köretnek és pirítóssal is kiváló

Egyik kedvenc salátánk a svéd gombasaláta, amit köretként és önmagában is fogyaszthatsz, emellett kiváló vendégváró finomság. Azok tetszését is elnyeri majd, akik nem rajonganak a gombáért. Érdemes megkóstolni! Nagymama receptje nálunk mindig beválik:

Kapcsolódó: Már a recepttől is összeér a nyál a szánkban: Így készítsd el a pisztáciás-málnás linzert

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma

500 gr csiperkegomba

1 kis sűrített paradicsomkonzerv

2 nagyobb babérlevél

só, bors

1 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál citromlé

2 evőkanál ketchup

ízlés szerint cukor

Kapcsolódó: Töltött káposzta: A legfinomabb karácsonyi recept

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a szeletelt gombát és a babérlevelet. Kevés vízzel addig főzzük, amíg az el nem párolog. Beletesszük a sűrített paradicsomot, és a többi hozzávalót. Ha kész, megvárjuk, amíg teljesen kihűl és fogyaszthatjuk is.