Apróság, ami minden ebédet feldob: puha grízes galuska

Szeretnél valami különlegeset készíteni a levesedhez vagy főzelékedhez? Segítünk!

Apróság, ami minden ebédet feldob: puha grízes galuska

A grízes galuska egyszerűen elkészíthető, és igazán finom kiegészítője lehet az étkezésnek. A receptben csak néhány hozzávalóra van szükséged, és pillanatok alatt elkészül.

A grízes galuska hozzávalói:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 5-6 evőkanál búzadara (gríz)
  • egy csipet só vagy 1 teáskanál zöldségfűszer

Így készítsd el:

1. Keverd össze az alapokat
Verd fel enyhén a tojásokat egy tálban. Add hozzá a sót vagy a zöldségfűszert, majd dolgozd bele a puha vajat. Keverd simára, hogy homogén masszát kapj.

2. Jöhet a gríz
Adagold hozzá fokozatosan a grízt. Ügyelj rá, hogy sűrű, de még keverhető állagú tésztát kapj. Ha a gríz durvább szemű, lehet, hogy kicsit több kell belőle.

3. Pihentetés
Hagyd állni a keveréket 10 percig. Ez idő alatt a gríz megduzzad, és a galuska tökéletes textúrájú lesz.

4. Formázd és főzd meg
Egy kanál segítségével szaggass kis galuskákat, és tedd őket forró levesbe vagy főzelékbe. Pár perc alatt megfőnek, a felszínre emelkednek, és belül puhák maradnak.

Tipp:

Ez a grízes galuska nemcsak finom, de bármilyen leveshez vagy főzelékhez kiválóan illik. Próbáld ki, és győződj meg róla magad!

Jó étvágyat!

(tudnivalók.eu nyomán)

(Kiemelt kép forrása: Mindmegette.hu – YouTube)