Ez a süti mindenki kedvence lesz: fahéjas-almás kevert pillanatok alatt.
A világ legegyszerűbb süteménye, amit imádni fognak a gyerekek!

Szeretnél gyorsan és egyszerűen valami finom desszertet készíteni? Ez a fahéjas-almás kevert süti tökéletes választás! A receptje szuperegyszerű.
Puha, illatos, és a gyerekek egyszerűen imádni fogják. Nincs szükség bonyolult hozzávalókra vagy technikára, csak egy nagy tálra és néhány perc kevergetésre.
Hozzávalók
- 2 közepes alma
- 2 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- Fél bögre olaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
A fahéjas-almás süti elkészítése:
Alapanyagok előkészítése
Reszeld le a két almát, és szórd meg a reszeléket fahéjjal. Ez adja majd a süti különleges, fűszeres ízét.
Tészta összeállítása
Egy nagy tálba tedd bele az összes hozzávalót: a lisztet, a cukrot, a tejet, az olajat, a tojásokat, a sütőport, a sót és végül a fahéjas almát. Keverd össze alaposan, amíg egynemű tésztát nem kapsz.
Sütés
Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt, 36×24 cm-es tepsibe. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd a süteményt, amíg szép aranybarna nem lesz (kb. 30-35 perc).
Tipp
Hagyd kihűlni a süteményt, mielőtt felszeleteled. Ha szeretnéd, porcukorral is megszórhatod a tetejét a tálaláshoz.
Az almás-fahéjas ízvilág egyszerűen ellenállhatatlan, és a süti puhasága tökéletes uzsonnára vagy tízóraira. Ráadásul elkészíteni gyerekjáték, így akár közösen is nekiállhattok!
(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Cookrate – Magyarország – YouTube)