Elképesztően egyszerű és gyors fánkrecept.
Sose volt még ilyen egyszerű a farsangi fánk elkészítése – Íme a titka

A farsang kötelező eleme a farsangi fánk. Nincs is jobb ilyenkor, mint egy tál frissen sült fánk.
Ha eddig azt gondoltad, hogy fánkot készíteni bonyolult és időigényes, most megmutatjuk, hogy pofonegyszerű is lehet! Ez a recept gyors, olcsó, és garantált a sikerélmény.
A farsangi fánk hozzávalói:
- 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 280 g tejföl vagy joghurt (tejföllel a legjobb)
- 2-3 evőkanál cukor
- Olaj a sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
– Olaj előkészítése
Egy serpenyőben vagy mély edényben melegítsünk annyi olajat, hogy a fánkok könnyedén elmerülhessenek benne. Az olaj legyen forró, de ne túl forró, hogy ne égjen meg a tészta.
– Tészta összeállítása
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, tojásokat, sütőport, tejfölt és cukrot. Addig keverjük, amíg egynemű, sűrű masszát nem kapunk.
– Formázás és sütés
Egy evőkanál segítségével szaggassunk kis adagokat a tésztából, és óvatosan tegyük a forró olajba. Ne zsúfoljuk túl az edényt, hogy az olaj hőmérséklete egyenletes maradjon.
– Maguktól megforduló fánkok
Alacsony lángon süssük a fánkokat. Egyik különlegessége, hogy a fánkok félidőben maguktól megfordulnak – ez garantálja, hogy belül is átsülnek.
– Olaj leszívása
A kész fánkokat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.
– Tálalás
Szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk lekvárral. Az illat és az íz biztosan mindenkit elvarázsol!
Miért imádják ezt a receptet?
Egyszerű hozzávalókból készül, gyorsan elkészíthető, és a végeredmény fantasztikusan puha, ízletes fánk. Ideális választás, ha kevés időd van, de valami különlegesre vágysz.
– Tipp
Próbáld ki különféle lekvárokkal vagy csokoládészósszal is – a variációknak csak a képzeleted szab határt!
(recept forrása: receptneked.hu)
(Kiemelt kép foggása: szazsu – YouTube)