Sose volt még ilyen egyszerű a farsangi fánk elkészítése – Íme a titka

Elképesztően egyszerű és gyors fánkrecept.

Sose volt még ilyen egyszerű a farsangi fánk elkészítése – Íme a titka

A farsang kötelező eleme a farsangi fánk. Nincs is jobb ilyenkor, mint egy tál frissen sült fánk.

Ha eddig azt gondoltad, hogy fánkot készíteni bonyolult és időigényes, most megmutatjuk, hogy pofonegyszerű is lehet! Ez a recept gyors, olcsó, és garantált a sikerélmény.

A farsangi fánk hozzávalói:

  • 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 280 g tejföl vagy joghurt (tejföllel a legjobb)
  • 2-3 evőkanál cukor
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés lépésről lépésre

– Olaj előkészítése
Egy serpenyőben vagy mély edényben melegítsünk annyi olajat, hogy a fánkok könnyedén elmerülhessenek benne. Az olaj legyen forró, de ne túl forró, hogy ne égjen meg a tészta.

– Tészta összeállítása
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, tojásokat, sütőport, tejfölt és cukrot. Addig keverjük, amíg egynemű, sűrű masszát nem kapunk.

– Formázás és sütés
Egy evőkanál segítségével szaggassunk kis adagokat a tésztából, és óvatosan tegyük a forró olajba. Ne zsúfoljuk túl az edényt, hogy az olaj hőmérséklete egyenletes maradjon.

– Maguktól megforduló fánkok
Alacsony lángon süssük a fánkokat. Egyik különlegessége, hogy a fánkok félidőben maguktól megfordulnak – ez garantálja, hogy belül is átsülnek.

– Olaj leszívása
A kész fánkokat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

– Tálalás
Szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk lekvárral. Az illat és az íz biztosan mindenkit elvarázsol!

Miért imádják ezt a receptet?

Egyszerű hozzávalókból készül, gyorsan elkészíthető, és a végeredmény fantasztikusan puha, ízletes fánk. Ideális választás, ha kevés időd van, de valami különlegesre vágysz.

– Tipp
Próbáld ki különféle lekvárokkal vagy csokoládészósszal is – a variációknak csak a képzeleted szab határt!

(recept forrása: receptneked.hu)

(Kiemelt kép foggása: szazsu – YouTube)