Nem csak sajtimádóknak!
Eleged van a hidegből? Egyél egy forró levest!

Ma egy olyan recepttel készültem, ami garantáltan elvarázsolja a sajtimádókat. Ha szereted a gazdag, krémes leveseket, akkor a sajtkrémleves négyféle sajttal igazi ínycsiklandó választás lesz számodra. A különböző sajtoknak köszönhetően
igazán komplex, mégis sima, selymes ízt fogsz kapni.
Mi a legjobb rész? Az egész leves egyetlen lábasban készül, így egyszerű, gyors, és minden falat egy kis mennyország.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
- 12 dkg krémsajt
- 12 dkg kéksajt („márványsajt”)
- 12 dkg edami sajt
- 12 dkg füstölt sajt
- 7 dl alaplé
- 0.5 közepes vöröshagyma
- Bors ízlés szerint
- 0.5 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Először is, reszeld le az edami és a füstölt sajtot, hogy könnyen bele tudjuk tenni a levesbe. A vöröshagymát finomra vágd fel. Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, majd tedd bele a hagymát, és pár perc alatt párold üvegesre. Ezután jöhet a krémsajt, amit kevergetve olvaszd fel, hogy egy sima krémes állagot kapj.
Ezután önts bele egy deci alaplevet, és add hozzá a reszelt edami és füstölt sajt egy részét. A márványsajtot pedig morzsolj rá, majd várj egy kicsit, amíg az összes sajt teljesen felolvad, és a leves szépen összeáll. A következő lépésben felváltva öntsd hozzá az alaplevet és a maradék reszelt sajtokat. Ne felejts el pár percig forralni, hogy minden egyes falatban krémes, homogén levesben gyönyörködhess.
Végül borsozd meg a sajtkrémlevest ízlés szerint, és ne felejtsd el hozzáadni a finomra vágott petrezselymet, hogy egy kis frissességet is csempéssz a tányérodra.
Kreatívan turbózhatod fel a végeredményt
Tálald azonnal, és ha szeretnéd, egy kis feltétet is adhatsz hozzá: friss kenyérkockákat, levesgyöngyöket, vagy akár bacon-t és kolbászchips-et is. A sajtkrémleves négyféle sajttal igazi bőség, amit minden falatja megérdemel. Ha valami extra krémes és ínycsiklandó ételt szeretnél, ezt mindenképpen próbáld ki!
Próbáld ki a többi receptünket is:
Ezt a húsos finomságot még az is szeretni fogja, aki soha életében nem járt a Hortobágyon!
Ha így készítem a pörköltet, egy kanálnyi se marad másnapra belőle