Ellenállhatatlan házi lángos – ropogós, puha és isteni finom!

Ha kipróbáltad, írd meg, hogy sikerült!

Ellenállhatatlan házi lángos – ropogós, puha és isteni finom!

A lángos igazi magyar kedvenc, amit nem csak a strandokon lehet élvezni! Készítsd el otthon egyszerűen, és garantáltan mindenki imádni fogja! Íme a házi lángos recept:

Hozzávalók (4-6 darabhoz):

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 csomag szárított élesztő)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • Olaj a sütéshez

A házi lángos elkészítése:

1: Futtasd fel az élesztőt: Keverd el a cukrot a langyos tejben, morzsold bele az élesztőt, és hagyd állni 5-10 percig.
2: Dagassz tésztát: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és az olajat, majd add hozzá az élesztős tejet. Dolgozd össze rugalmas tésztává.
3: Keleszd: Takard le, és hagyd pihenni legalább 45 percig, amíg a duplájára nő.
4: Formázás: Lisztezett felületen tépd kisebb darabokra, majd nyújtsd ki kerek vagy ovális formára.
5: Sütés: Forró olajban süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb. 1-2 perc oldalanként).
6: Tálalás: Kend meg fokhagymás tejföllel, szórd meg sajttal – vagy fogyaszd ahogy szereted!

Frissen a legfinomabb! Persze, ha marad, másnap is megmelegítheted sütőben vagy serpenyőben.

(Kiemelt kép illusztráció. Forrás: Nosalty – YouTube)