Pár gyors recept, és észre sem fogják venni.
Mindjárt jönnek a gyerekek és még nincs ebéd? Ne aggódj!

A régi időkben a gyerekek és az unokák minden hétvégén meglátogatták a szülőket, nagyszülőket. A mai rohanó világban ez már sajnos nincs így, ezért mindig nagy öröm, amikor betoppannak. De mit csinálj, ha nem készültél ebéddel, és csak egy órával a látogatás előtt telefonáltak Ez a négy gyors recept a garantált megoldás!
1. Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 200 ml víz
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 4 tojás a befejezéshez
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál olaj a pirításhoz
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, üsd bele a tojásokat, add hozzá az olajat és fokozatosan a vizet, hogy sűrű, de lágy tésztát kapj. Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. A tésztát galuskaszaggatóval szaggasd a forró vízbe. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, szűrd le őket és locsold meg egy evőkanál olajjal, hogy ne ragadjanak össze. A hagymát aprítsd fel és pirítsd meg a maradék olajon. A tojásokat verd fel és öntsd a pirított hagymára, majd add hozzá a nokedlit, és keverd össze, amíg a tojás meg nem szilárdul.
2. Kolbászos lecsó
Kolbásszal minden jobb.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1,5 kg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 2 füstölt kolbász
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel és pirítsd meg az olajon. Add hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd tovább. Szórd meg a pirospaprikával, majd öntsd alá egy kevés vizet. Add hozzá a felcsíkozott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózd, borsozd, és főzd fedő alatt 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. Rántott sajt
A gyerekek örök kedvence.
Hozzávalók:
- 4 szelet trappista sajt
- 2 tojás
- 100 g liszt
- 100 g zsemlemorzsa
- Só, bors ízlés szerint
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtszeleteket sózd, borsozd. A lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát külön tálakba készítsd elő. A sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd. Forró olajban süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajtól.
4. Gombapaprikás
Finom és egészséges is.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel és pirítsd meg az olajon. Add hozzá a felaprított gombát, és pirítsd, amíg levet ereszt. Szórd meg pirospaprikával, sózd, borsozd. Önts alá egy kevés vizet, és főzd 10-15 percig, amíg a gomba megpuhul. Keverd bele a tejfölt, és forrald össze.
Ez a négy gyors recept gyorsan és könnyen elkészíthető, és biztosan elnyeri a család tetszését. Jó étvágyat kívánunk!
(Kiemelt kép: Mesterséges intelligencia segítségével készült illusztráció.)
Nagyapáink is ezzel az étellel ünnepelték a hétvégét – És te?