Mindjárt jönnek a gyerekek és még nincs ebéd? Ne aggódj!

Pár gyors recept, és észre sem fogják venni.

Mindjárt jönnek a gyerekek és még nincs ebéd? Ne aggódj!

A régi időkben a gyerekek és az unokák minden hétvégén meglátogatták a szülőket, nagyszülőket. A mai rohanó világban ez már sajnos nincs így, ezért mindig nagy öröm, amikor betoppannak. De mit csinálj, ha nem készültél ebéddel, és csak egy órával a látogatás előtt telefonáltak Ez a négy gyors recept a garantált megoldás!

1. Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • 200 ml víz
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 tojás a befejezéshez
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj a pirításhoz

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval, üsd bele a tojásokat, add hozzá az olajat és fokozatosan a vizet, hogy sűrű, de lágy tésztát kapj. Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. A tésztát galuskaszaggatóval szaggasd a forró vízbe. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, szűrd le őket és locsold meg egy evőkanál olajjal, hogy ne ragadjanak össze. A hagymát aprítsd fel és pirítsd meg a maradék olajon. A tojásokat verd fel és öntsd a pirított hagymára, majd add hozzá a nokedlit, és keverd össze, amíg a tojás meg nem szilárdul.

2. Kolbászos lecsó

Kolbásszal minden jobb.

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 kg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 füstölt kolbász
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel és pirítsd meg az olajon. Add hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd tovább. Szórd meg a pirospaprikával, majd öntsd alá egy kevés vizet. Add hozzá a felcsíkozott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózd, borsozd, és főzd fedő alatt 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3. Rántott sajt

A gyerekek örök kedvence.

Hozzávalók:

  • 4 szelet trappista sajt
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • Só, bors ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sajtszeleteket sózd, borsozd. A lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát külön tálakba készítsd elő. A sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd. Forró olajban süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajtól.

4. Gombapaprikás

Finom és egészséges is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel és pirítsd meg az olajon. Add hozzá a felaprított gombát, és pirítsd, amíg levet ereszt. Szórd meg pirospaprikával, sózd, borsozd. Önts alá egy kevés vizet, és főzd 10-15 percig, amíg a gomba megpuhul. Keverd bele a tejfölt, és forrald össze.

Ez a négy gyors recept gyorsan és könnyen elkészíthető, és biztosan elnyeri a család tetszését. Jó étvágyat kívánunk!

(Kiemelt kép: Mesterséges intelligencia segítségével készült illusztráció.)

További receptjeink:

Magyarosan szeretsz enni? Itt egy új pogácsa recept!

Ezzel lepd meg az unokákat, ha meglátogatnak vasárnap!

Ettől garantáltan felgyógyulsz a megfázásból: Tökéletes csülkös bableves, ahogy nagyanyáink készítették

Nagyapáink is ezzel az étellel ünnepelték a hétvégét – És te?