Pont mint a sulibüféből: Retró kókuszos tekercs

Visszahozhatod a gondtalan gyermekkor ízét.

Pont mint a sulibüféből: Retró kókuszos tekercs

Emlékszel még a gyerekkorod kedvenc édességeire, amelyek mindig mosolyt csaltak az arcodra? A kókusztekercs pontosan ilyen finomság, amely nemcsak ízletes, de elkészítése is egyszerű, ráadásul sütés nélkül készül. Ideális választás, ha valami gyors és finom desszerttel szeretnéd meglepni családodat vagy barátaidat.

A kókusztekercs alapja egy kakaós kekszmassza, amelyet édes kókuszos krémmel töltünk meg. A végeredmény egy puha, ínycsiklandó sütemény, amely minden alkalomra tökéletes. Akár ünnepekre, akár egy hétköznapi desszertként is megállja a helyét.

Most megosztom veled ennek a klasszikus édességnek a receptjét, hogy te is könnyedén elkészíthesd otthon. Kövesd az alábbi lépéseket, és garantáltan sikered lesz!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál málnalekvár
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1,5 dl tej

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 9 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Töltelék elkészítése: A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra a porcukorral egy tálban, majd add hozzá a kókuszreszeléket, és dolgozd össze alaposan. Tedd félre a krémet későbbi felhasználásra.

Tészta elkészítése: Egy nagyobb tálban keverd össze a darált háztartási kekszet, cukrot, kakaóport, vajat, málnalekvárt és rumaromát. Fokozatosan adagold hozzá a tejet, miközben alaposan összegyúrod a masszát, amíg egységes, formázható tésztát nem kapsz.

Tészta nyújtása: Helyezz a munkafelületre egy sütőpapírt, és enyhén szórd meg kókuszreszelékkel. Tedd rá a tésztát, majd egy másik sütőpapírt helyezz a tetejére, és nyújtsd ki körülbelül 3-4 milliméter vastagságú téglalappá.

Töltés és feltekerés: Távolítsd el a felső sütőpapírt, és egyenletesen kend rá a kókuszos krémet a kinyújtott tésztára. A sütőpapír alsó rétegének segítségével óvatosan tekerd fel a tésztát, mint egy piskótatekercset.

Bevonás és hűtés: A kész tekercset forgasd meg kókuszreszelékben, hogy minden oldala egyenletesen bevonódjon. Csomagold be fóliába vagy sütőpapírba, és helyezd a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

Szeletelés és tálalás: Miután a tekercs kellően lehűlt, éles késsel vágd fel szeletekre, és már kínálhatod is ezt a finom, nosztalgikus édességet.

Ez a retró kókusztekercs garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését, és visszahozza a régi idők kedves emlékeit. Jó étvágyat kívánok hozzá!

További receptjeink:

Ez a retró desszert biztos visszahozza a régi, sulis napjaidat

Ha ezzel várod az unokákat, te leszel a kedvenc nagymamájuk!

Villámgyors vasárnap délutáni nasi – ez a sós finomság 30 perc alatt elkészül!

Ezzel lepd meg az unokákat, ha meglátogatnak vasárnap!