Tarhonyával, kolbásszal, ahogy kell.
A nagyi is így csinálta! – 15 perces pörkölt, ami gyorsabb, mint a futár
Ha gyorsan szeretnél valami igazán háziasat az asztalra varázsolni, akkor ez a tarhonyás kolbászos pörkölt lesz a kedvenced! Pár alapanyag, egy serpenyő, és 15 perc múlva már kanalazhatod is. Ennél egyszerűbb és finomabb vacsorát keresve sem találni. Tarhonyás kolbászos pörkölt recept.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sertészsír vagy olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 20 dkg tarhonya
- 4 dl víz vagy alaplé
- 1 paradicsom vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tv paprika
- Só, bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál őrölt kömény (opcionális)
Elkészítés:
- A kolbászt karikázd fel, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
- Egy serpenyőben melegítsd fel a zsírt vagy olajat, majd pirítsd üvegesre a vöröshagymát.
- Add hozzá a kolbászt, és süsd 1-2 percig, hogy kiengedje az ízét.
- Szórd rá a pirospaprikát, keverd el gyorsan, majd öntsd hozzá a vizet vagy alaplevet.
- Add hozzá a tarhonyát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot.
- Fedd le, és főzd alacsony lángon kb. 10 percig, amíg a tarhonya megpuhul, közben néha keverj bele.
- Ízlés szerint sózd, borsozd, és ha kell, önts hozzá még egy kis vizet.
- Tálald forrón, friss kenyérrel vagy savanyúsággal!
Miért imádjuk?
- Villámgyors – tényleg 15 perc alatt kész!
- Laktató – a tarhonya és a kolbász együtt tökéletes páros.
- Retró hangulat – olyan, mint amit a nagyi főzött!
Ha valami gyorsan elkészíthető, de isteni finomságot keresel, ez a recept telitalálat! Próbáld ki, és írd meg kommentben, hogy sikerült!
Így nézett ki egy igazi magyar vasárnapi ebéd vidéken nagyapáink idején
A tökéletes székelykáposzta recept, ahogy erdélyi nagymamámtól tanultam
Valódi Hírek










