Azt mondta, ennél jobbat még sosem sütöttem.
A férjem ezért dicsér meg a legjobban!

Ha van egy étel, amivel garantáltan leveszed a férfiakat a lábukról, akkor ez az! A sörös-mézes sertéscomb olyan fogás, amitől minden férfi szeme felcsillan – hiszen a sört amúgy is szeretik, és ha az omlós, szaftos hús mellé kerül, az már maga a mennyország. Az első falat után a férjem csak ennyit mondott:
Ha tudom, hogy ilyen jót tudsz sütni, kétszer is elvettelek volna!
Azóta is követeli, hogy újra elkészítsem. Most megosztom veled ezt a pofonegyszerű, mégis zseniális receptet, hogy te is bezsebelhesd a dicséreteket!
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb (egészben)
- 2 dl sör (világos vagy barna)
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 3 evőkanál olaj
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A húst alaposan sózd, borsozd, majd dörzsöld be a fűszerpaprikával és a majoránnával.
- Egy kis tálban keverd össze a mézet, a mustárt, a zúzott fokhagymát és az olajat.
- Kend be a hús minden oldalát ezzel a páccal, majd öntsd rá a sört. Takard le, és hagyd pihenni legalább 2 órát, de ha van időd, egy éjszakán át is érlelheted a hűtőben.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A pácolt húst egy tepsibe helyezve, alufóliával letakarva süsd kb. 1,5 órán keresztül.
- Ezután vedd le a fóliát, és 200 fokon pirítsd további 20-30 percig, hogy szép, karamellizált kérget kapjon.
- Időnként locsold meg a saját szaftjával, hogy még szaftosabb és ízletesebb legyen.
Tálalási tipp:
Frissen sült krumplival, párolt zöldségekkel vagy egy szelet ropogós kenyérrel az igazi. A szaftját semmiképp ne hagyd veszni, hiszen az az étel lelke.
Ez a recept biztos siker! Ha elkészíted, számíts rá, hogy a család minden férfitagja újra és újra kérni fogja. És lehet, hogy a szomszédok is bekopognak egy kóstolóért. Jó étvágyat!
A nagyim mindig ezt főzte nekem, amikor fel akart vidítani, végre megtudtam, hogyan készítette
Ha nagyon fáradtan érek haza a munkából, mindig ezt főzöm – Gyors és ízletes vacsora