Ezt mindenképp ki kell próbálnod!
Tejbegríz torta – A tökéletes desszert sütés nélkül

Tejbegríz torta recept – Ha egy gyors, olcsó és finom desszertre vágysz, ez a torta a tökéletes választás! Kielégíti az édesség iránti vágyat anélkül, hogy túl sok időt töltenél a konyhában.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 150 g kerek keksz
A grízes krémhez:
- 1 l tej
- 10 evőkanál gríz
- 200 g cukor
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 200 g vaj, szobahőmérsékleten
A kakaós krémhez:
- 1 evőkanál kakaó
A gyümölcsréteghez:
- 1 üveg őszibarack kompót (900 g)
- 20 g zselatin
A díszítéshez:
- Kiwi vagy más friss gyümölcsök (eper, narancs, stb.)
Elkészítés:
1. A grízes tej elkészítése:
Tedd a tejet egy lábasba, és melegítsd közepes lángon.
Fokozatosan add hozzá a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve.
Főzd addig, amíg a keverék besűrűsödik és krémes állagú lesz.
2. Ízesítés és a vaj bekeverése:
Miután a gríz besűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a vanília esszenciát. Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.
Verdd habosra a vajat, majd fokozatosan add hozzá a kihűlt grízt, hogy homogén krémet kapj.
3. Kakaós krém:
Oszd el a grízes krémet két egyenlő részre.
Az egyik feléhez add hozzá a kakaóport, és jól keverd össze.
4. A torta összeállítása:
Egy 23 cm átmérőjű, kivehető falú tortaformába helyezd el a kekszeket.
A kekszekre kend rá a kakaós krémet, simítsd el a felületét.
Ezután add hozzá a fehér krémet, és egyenletesen oszlasd el.
5. Gyümölcsréteg:
Néhány evőkanál szirupot vegyél ki az őszibarack kompótból, és langyosítsd fel. Oldd fel a zselatint ebben a szirupban.
A kompótban lévő őszibarackot tedd a turmixgépbe, és pürésítsd simára. Add hozzá a feloldott zselatint, és jól keverd össze.
Öntsd a barackos keveréket a fehér krém rétegére.
6. Hűtés és díszítés:
Tedd a tortát a hűtőbe legalább 3 órára, amíg teljesen meg nem szilárdul.
Miután a torta kihűlt, vedd le a tortaforma peremét, és díszítsd friss kiwi szeletekkel vagy más gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!