Ezzel a recepttel megmutathatod neki, hogy téved!
A férjed azt hiszi, nem tudsz sütni? Segítünk meglepni

Tudod, van az a sütemény, amit elsőre bonyolultnak hiszel, aztán amikor megcsinálod, rájössz, hogy valójában pofonegyszerű. Na, ez pont ilyen! Egy régi családi recept alapján készült, de még nagymamám sem csinálta ilyen könnyedén. Ráadásul sem dagasztani, sem nyújtani nem kell – a hozzávalók csak rétegekben kerülnek a tepsibe, és a sütőben történik a varázslat.
Az első harapás után el sem hittem, hogy ilyen kevés munkával ilyen csodásan finom sütemény készülhet. A család pillanatok alatt elkapkodta, és a szomszédasszony is bekopogott a receptért! Próbáld ki te is, és készülj fel rá, hogy egy falat sem marad belőle!
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 3 dl tej
- Egy csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- (Opcionálisan mazsola vagy apróra vágott barack a töltelékhez)
Elkészítés:
- Előmelegítés – Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.
- Száraz hozzávalók – Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a porcukor felét.
- Rétegezés – A kivajazott tepsibe szórd az első réteg lisztes keveréket, majd egyenletesen oszlasd el rajta a túró felét. Erre jöhet egy újabb réteg lisztes keverék, majd a maradék túró.
- Tejes keverék – Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Ezt a folyadékot egyenletesen öntsd rá a rétegezett hozzávalókra.
- Vaj és sütés – A tetejére szórd rá a maradék porcukrot, és morzsold el rajta a vajat. Told a sütőbe, és süsd kb. 40-45 percig, amíg aranybarnára pirul.
- Tálalás – Várd meg, amíg langyosra hűl, majd szeleteld fel és szórd meg porcukorral.
Miért fogod imádni?
- Nincs gyúrás, nincs nyújtás – csak szórsz és öntesz.
- Szinte elronthatatlan – akkor is sikerül, ha kezdő vagy.
- Hihetetlenül finom és krémes – a sütés során minden tökéletesen összeáll.
- Bármikor elkészítheted – ha váratlan vendégek jönnek, vagy megkívánsz valami édeset.
Ha egyszer kipróbálod, garantálom, hogy rendszeresen visszatérsz hozzá. A családod és a vendégeid is imádni fogják, és lehet, hogy a szomszédasszony is bekopog a receptért! Jó sütögetést!
Lusta asszony körtés rétese – Gyors és egyszerű finomság minden alkalomra
Ha ezt sütöm, már egy óra alatt elfogy: itt az eredeti Váncsa István féle recept