Nem kell a munka után a konyhában töltened az estéket.
Praktikus recept dolgozó anyukáknak: Ha ezt főzöd, napokig kitart!

A hét közepére már biztosan nem lesz kedved minden este hosszasan főzöcskézni, de jó lenne, ha mindig lenne valami tartalmas, finom étel a hűtőben. Tudd le már hétfőn a főzést, hogy ne kelljen munka után azonnal a konyhába rohanni!
A tepsis csirkebrassói pont erre való, hiszen nem hogy eláll, de idővel még jobb is lesz.. Laktató, fűszeres, és az a legjobb benne, hogy még ha a család odavan is érte, nem fog elfogyni egy nap alatt. Következő nap csak előveszed, megmelegíted, és kész is a gyors vacsora!
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell vagy csirkecombfilé
- 2,5 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál majoránna
- 2 teáskanál őrölt feketebors
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 2 evőkanál mustár
- 2 teáskanál só
- 2 dl alaplé vagy víz
Elkészítés:
- Előkészítés: A csirkét kockázd fel, a burgonyát pucold meg és vágd kisebb kockákra. A hagymát aprítsd fel.
- Fűszerezés: Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fűszereket, a mustárt és az aprított fokhagymát. Forgasd bele a csirkedarabokat.
- Tepsis előkészítés: Egy nagy tepsibe teríd szét a burgonyát, keverd össze az aprított hagymával, öntsd rá az alaplevet. Helyezd rá a fűszerezett csirkedarabokat.
- Sütés: Fedd le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 40 percig. Ezután vedd le a fóliát, és pirítsd további 15 percig, amíg szép aranybarnára sül.
Hogyan dobd fel, ha már unod?
- Reszelt sajttal megszórva és 5 percre visszatéve a sütőbe egy sajtos-pirult verziót kapsz.
- Keverj hozzá tejfölt és aprított snidlinget, hogy krémesebb legyen.
- Tedd bele tortillába, adj hozzá egy kis salátát és szószt, és máris egy gyors wrap-vacsorád van.
- Adj hozzá egy kevés pirított szalonnát és egy tócsni tetejére halmozva tálald.
Ez a brassói nemcsak finom, de rengeteg variálási lehetőséget is rejt. Csinálj jó sokat, hogy sokáig kitartson!
További praktikus receptjeink:
Ha nagyon fáradtan érek haza a munkából, mindig ezt főzöm – Gyors és ízletes vacsora
Éhes a család, de nem akarod a konyhában tölteni a napot? Itt a megoldás!
A nagyi is így csinálta! – 15 perces pörkölt, ami gyorsabb, mint a futár