Imádni fogod!
Retro recept: A megunhatatlan vajas kifli – puha, foszlós, mennyei!

Ha egyszer elkészíted ezt a vajas kiflit, garantáltan új kedvenc lesz! Puha, foszlós és tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár szendvicsnek is. Ráadásul nem is bonyolult elkészíteni! Íme a tökéletes vajas kifli recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (BL55)
- 5 dkg lágy vaj vagy margarin
- 2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g porélesztő)
- 3–3,5 dl langyos tej
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás a kenéshez (vagy tej)
Vajas kifli recept – Így készítsd el:
Elkészítés:
- Az élesztő felfuttatása – Egy kevés langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele a friss élesztőt. Hagyd pár percig pihenni, amíg felfut.
- A tészta összeállítása – A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a lágy vajat és a felfutott élesztőt. Fokozatosan öntsd hozzá a maradék langyos tejet, és dagaszd sima, rugalmas tésztává.
- Kelesztés – Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni körülbelül egy órán át, amíg a duplájára nem nő.
- Formázás – A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Nyújtsd ki háromszög alakúra, majd tekerd fel kifli formára.
- Pihentetés – A kifliket tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd még 15–20 percig pihenni.
- Kenés és sütés – Kend le tojással (vagy tejjel), majd 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig, amíg szép aranybarnák lesznek.
Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad! Jó étvágyat!
(Kiemelt kép: TT konyhája – YouTube)