A szomszédasszonyt is meghívhatod egy csészére.
Lehangol a borús idő? Lepd meg magad egy forró finomsággal!

Az eső kopog az ablakon, odakint szürkeség és hideg van – ilyenkor a legjobb, ha valami igazán melengető, kényeztető finomsággal leped meg magad. Egy csésze krémes, forró csokoládé pontosan az, amire szükséged van! Az első korty után minden borús gondolat eltűnik, és a hangulatod azonnal jobb lesz. Sőt, ha megosztod a szomszédasszonnyal, garantáltan ő is el lesz ragadtatva!
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé (min. 50%-os kakaótartalommal)
- 2 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál keményítő (opcionális, a sűrűbb állagért)
- 1 csipet só
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
- Tejszínhab vagy reszelt csokoládé a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
- Olvaszd fel a csokit: Egy lábasban kezdd el melegíteni a tejet alacsony lángon, majd add hozzá az apróra tördelt csokoládét, és kevergesd, amíg teljesen elolvad.
- Sűrítés és ízesítés: Szórd bele a cukrot, a kakaóport, a csipet sót, majd add hozzá a vaníliakivonatot. Ha sűrűbb állagot szeretnél, egy kevés tejben keverd el a keményítőt, és ezt is csorgasd hozzá.
- Forrald össze: Közepes lángon folyamatos keverés mellett főzd még 3-4 percig, amíg kellemesen krémes állagot nem kapsz.
- Tálalás: Öntsd bögrékbe, és koronázd meg tejszínhabbal vagy egy kevés reszelt csokoládéval.
Tipp:
Ha extra különlegességet szeretnél, próbáld ki egy csipet fahéjjal vagy egy kis narancshéjjal – mennyei lesz!
Most már nincs más dolgod, mint bekuckózni egy meleg takaróval, és élvezni ezt az isteni, lélekmelengető finomságot. És ha a szomszédasszony is bekopog, nyugodtan kínáld meg egy csészével – hidd el, hálás lesz érte!
Felmelegít egy téli napon: Így készül az ínycsiklandó belga forró csoki
(Mindmegette.hu nyomán)